Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Amerika > Whistler

Amerika

Whistler

januari 14
09:30 2015

Julledigheten är över och många av oss är tillbaka på jobbet. En del har valt att arbeta under julen och siktat in sig på en skidsemester till den här världskända skidorten efter nyår.

Whistler i British Columbia ligger två timmars bilresa från Vancouver. Sedan Olympiska och Paralympiska vinterspelen 2010 lockar staden mer än två miljoner besökare varje år. Det finns 30 liftar mellan Whistler och Blackcomb mountains. Här finns terräng som passar både nybörjaren, den som åkt ett tag eller proffset. Det finns också perfekta underlag för golf, mountainbike och vandring. Whistler har flera gånger blivit rankat som Nordamerikas bästa skidort och har lockat skidentusiaster och kändisar som Bill Gates och Hugh Jackman. Whistler är platsen där sångaren Seal friade till Heidi Klum 2004. ‘Twilight: Breaking Dawn’ och ‘The X-Files’ är några av de filmer som spelats in här.

Whistler är inte bara ett paradis för skidåkare utan också en dröm för den som gillar god mat och bra uteliv. Fina matställen och gourmetrestauranger som erbjuder lokala produkter; vin och färsk fisk i kombination med oslagbar utsikt över bergen.

Som besökare har man en mängd barer, nattklubbar och pubar att välja mellan. Man kan njuta av en lugn konsert eller dansa till gryningen.

Det är bäst att boka hotell i förväg eftersom orten är välbesökt året runt. Skidpaket med hel skidutrustning och kläder kan bokas på många av hotellen på den här kanadensiska skidorten. När man strosar omkring i staden hör man många olika språk. Whistler är väldigt populärt bland säsongsarbetare som kommer hit från världens alla hörn för att arbeta som skid- och snowboardinstruktörer.

Om författaren

Rumbo

Rumbo

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar