Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > Vueling – det största alternativet till Spanien

Tema

Vueling – det största alternativet till Spanien

Vueling – det största alternativet till Spanien
september 12
00:03 2016

Vueling är ett spanskt lågprisflygbolag med basen i Barcelona. Bolaget startades 2002 och det första flyget gick mellan Barcelona och Ibiza 2004. I början hade företaget bara två flygplan och numera består flottan av mer än 110 flygplan med över 100 destinationer i Europa, Afrika och Asien. Vueling är det näst största flygbolaget i Spanien.

Namnet Vueling kommer från det spanska ordet vuelo som betyder flyg och -ing som är det engelska suffixet för gerundium, så att en ungefärlig översättning skulle kunna vara ”flygande”.

2009 slog Vueling och företagets största rival i Spanien, Clickair ihop. Tanken med sammanfogningen var att bli starkare och kunna stå emot konkurrensen från andra europeiska flygbolag på den konkurrenskraftiga spanska marknaden. Idén kom efter en stor ekonomisk kris som Vueling gick igenom under 2007 och som slutade med förluster. Iberia blev samtidigt den viktigaste industriella partnern. Företaget fortsatte under namnet Vueling medan flygplanen togs över från Clickair också. Det var först då som Vueling blev det näst största flygbolaget i Spanien.

När det gäller bagaget, på Vueling gäller följande regler: det tillåts en kabinväska som väger max 10 kg. Väskans dimensioner är följande: 55 cm hög, 40 cm bred och maxdjupet är 20 cm. Om din väska inte följer maxvikt eller de aktuella måttangivelserna får du betala 35 EUR extra för varje väska. Alla resenärer kan dessutom ta med ett mindre bagage ombord, till exempel en kameraväska, datorväska, handväska eller sköterska. Incheckat bagage får tas med mot betalning. Priset varierar beroende på destinationen. Det tar man reda på via deras hemsida.

Vueling är ett företag som fokuserar på att hantera alla bokningar via sin hemsida. På samtliga flyg med Vueling Airlines kan du göra en din incheckning online. Du kan göra incheckningen mellan sju dagar och upp till fyra timmar i förväg. Boardingkortet skickas till din e-post eller som elektronisk biljett till din smartphone. Ju tidigare du bokar din biljet, desto billigare blir den. Ombord på flyget finns möjligheten att köpa enklare mat som till exempel smörgåsar samt drycker och tilltugg.

Det finns flera avgångar från olika flygplatser i Skandinavien till Spanien idag. Från Göteborg finns det flera avgångar till Barcelona, medan från Köpenhamn kan man flyga direkt till Malaga, Florens och Alicante.

Vill du resa till Spanien till ett bra pris ska du välja Vueling och du hittar de billigaste biljetterna på Bravofly.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar