Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Vilken är den vackraste staden i Schweiz?

Europa

Vilken är den vackraste staden i Schweiz?

Vilken är den vackraste staden i Schweiz?
juni 08
12:13 2016

Schweiz är ett land med vacker natur full av kontraster. De flesta städer och byar är väldigt pittoreska och alla har något speciellt kännetecken. En av de vackraste städerna i Schweiz är utan tvekan Gruyère som ligger i Alperna i Freiburg.

Gruyère kan beskrivas som en medeltidsstad och alla hörn är speciella. Namnet kommer från en fågel med samma namn och staden är känd för osten med samma namn samt vacherin fribourgeois.

När du promenerar på gatorna kommer du att märka att nästan alla fönster är utsmyckade med blomkrukor som ger staden ett utseende med det lilla extra. Glöm inte att ta foton!

Upptäck den vackraste staden i Schweiz!

För att se mer av staden kan du ta en tur bland de viktigaste delarna. Du kan börja med ett besök till slottet Gruyère, som är ett av de mest välkända i Schweiz och som du hittar på kullen ovanför staden. I slottet hittar du ett museum med ovanlig arkitektur och här kan du också ta reda på mer om den okända delen av schweizisk historia.

shutterstock_332801900

Dessutom kan också besöka muséet H.R. Giger där du kan uppskatta denna världskända konstnärens verk.

Stadens gastronomi är utan tvekan utsökt, om än ganska kaloririk. I de flesta restaurangerna kan du beställa de typiska lokala rätterna.

Bland de typiska rätterna hittar du ’raclette’ som görs på en speciell grilliknande platta med smält ost, potatis och grönsaker. Dessutom befinner du dig i staden som är hemmet till fondue och som är den mest kända schweiziska rätt.

Den bästa tiden att besöka landet är under sommarmånaderna då färgerna i landskapet sprakar och temperaturen är perfekt, eller så kan du komma under vintern och njuta av vintersporterna såsom skidåkning.

Om du vill besöka den fantastiska staden Gruyère hittar du de billigaste flygen på vår hemsida. Njut av Alpernas Schweiz i Gruyère!

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar