Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Reseråd > Vilka vätskor kan vi ta med när vi flyger?

Reseråd

Vilka vätskor kan vi ta med när vi flyger?

Vilka vätskor kan vi ta med när vi flyger?
oktober 15
22:42 2016

Att tänka på vätskor när vi packar inför en flygresa är viktigt, eftersom vi ofta inte vet vad för slags vätskor som är tillåtna ombord och vilka är inte det. Så med den här artikeln kommer vi att förklara vad du borde tänka på när du packar dina väskor inför en flygresa.

Först och främst är det viktigt att veta att i handbagaget kan du bara ta med en begränsad mängd och i en särskild form. Alla förpackningar som innehåller vätskor måste dessutom sättas i små genomskinliga plastpåsar. Flaskorna måste ha en kapacitet på max 100 ml. Du kan använda små plastpåsar som du hittar på flygplatsen som har ett särskilt öppningssystem. Här kommer du att kunna sätta alla dina små flaskor utan problem. Kapaciteten på sådana påsar är 1 liter, och de mäter ungefär 20 x 20 cm. Du borde tänka på att varje resenär kan bara ta med en sådan påse och det inkluderar barn. Det som är viktigt att nämna i samband med påsen är att den måste vara tillsluten helt.

Det är väldigt viktigt att tänka på alla dessa saker relaterade med vätskor när du ska flyga!

Det rekommenderas att du tar allt det viktigaste med dig i handbagaget, såsom mediciner, särskilt om de är för barn. Det kan vara en bra idé att ha med ett intyg eller ett recept som intygar att vätskorna som du har med dig är mediciner. Du borde kanske separera andra slags vätskor som parfymer, kräm, alkohol från mediciner.

Om du inte har dessa plastpåsar så går de att hitta på flygplatser. Glöm inte att vätskeflaskorna inte får innehålla mer än 100 ml per flaska. Det är alltid bättre att plastpåsarna är officiellt godkända. Om du köper något på flygplatsen, glöm inte att spara kvittot.

Följ dessa råd nästa gång du tar flyget!

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar