Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Asien > Vilka städer ska du besöka i Kina?

Asien

Vilka städer ska du besöka i Kina?

Vilka städer ska du besöka i Kina?
maj 02
00:46 2016

Kina är ett land att utforska och alla städer har något speciellt, framförallt de välkända kinesiska städerna som Peking, Shanghai eller Hong Kong, bland annat.

Kina är ett av de mest besökta länderna i världen och dessutom den folkrikaste. Landet har många viktiga naturområden och några av dem är riktigt imponerande, men det viktigaste och det mest fascinerande är utan tvekan den urgamla kulturen.

Nu kommer vi att ta en titt på några av de mest intressanta städerna i Kina som vi rekommenderar för ett besök.

Den första är huvudstaden Peking. Staden är väldigt folktät med sina 22 miljoner invånare. Staden är särskilt attraktiv då den representerar den moderna, utvecklade Kina men också blandningen med den gamla traditionella Kina. Du borde besöka Himmelska templet eller Förbjudna staden. Dessutom byggs det otroligt många skyskrapor hela tiden.

shutterstock_327246482

Upptäck den mest speciella Kina i dessa spektakulära städer!

En annan imponerande stad är Chengdu där du kan besöka många centra för bevarande och skötsel av vilda djur. Vissa av dessa djurarter är utrotningshotade. På några av dessa centra kan du se pandor leka bland bambuträden, det vill säga i deras naturliga miljö.

I Xi’an, en viktig stad för kineser, kan du se de välkända statyerna i terrakotta. Det finns fler än 8000 figurer, och de är väldigt speciella. På detta egendomliga ”museum” kan du se statyerna och vagnar de sitter i. Å andra sidan i Shanghai kan du besöka den högsta horisonten i landet.

shutterstock_51703093

Sist men inte minst borde du definitivt besöka Kinesiska muren, som sägs vara den enda byggnaden som kan synas från månen. Den är hela 21000 kilometer lång. Det är en av de största turistattraktionerna i Kina.

Om du vill besöka detta speciella uråldriga land, kom ihåg att du kan hitta billiga flygbiljetter på vår hemsida.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar