Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > Vilka är världens säkraste flygbolag i år?

Tema

Vilka är världens säkraste flygbolag i år?

Vilka är världens säkraste flygbolag i år?
november 06
17:22 2016

Även om flyg är känt som världens säkraste transportmedel och sannolikheten att vara med om en olycka är mycket mindre än att till exempel dö efter att ha ramlat nerför en trappa hemma, för alla som älskar säkerhet eller lider av flygfobi ska vi här avslöja världens säkraste flygbolag för 2016.

Rangordningen har förberetts av  JACDEC – Jet Airliner Data Crash Data Evaluation Centre. Detta tyska bolag utför globala säkerhetsundersökningar av kommersiella flyg. Och här har vi deras resultat:

Topp fem världens säkraste flygbolag under 2016 är följande:  Cathay Pacific Airways (Kina, Hong-Kong), Emirates (UAE), EVA Air (Taiwan), Qatar Airlines (Qatar) och Hainan Airlines (Kina). Dessa fem flygbolag från Asien och Mellanöstern har rangordnats som världens säkraste flygbolag. Hursomhelst ska vi också nämna topp fem ”inte så säkra” flygbolag, eftersom de också finns på listan (från mindre till mer säkra):  Vietnam Airlines (Vietnam), Lion Air (Indonesien), China Airlines (Taiwan), Avianca Colombia (Colombia), Garuda Indonesia (Indonesien), Malaysia Airlines (Malaysia).

I år ligger Vietnam Airlines på sextionde plats, det minst säkra av alla flygbolag i gruppen.

En av stora överraskningar på listan är utan tvekan det irländska flygbolaget Ryanair, som trots sitt dåliga rykte ligger på 34:e plats, bara nio platser längre ner från det spanska flygbolaget Iberia som är rangordnat som nummer 25. Hursomhelst, den absolut största överraskningen är Air France, American Airlines and Turkish Airlines som ligger alla bakom det irländska flygbolaget på listan, enligt säkerhetsrapporterna från JACDEC.

Hursomhelst, skillnaderna mellan de första 44 flygbolag som klassas som de säkraste är väldigt små, så de kan alla klassas som de säkraste. Det är först från den 45:e platsen på listan som säkerheten börjar dala rejält.

Så nu när du har all information om säkerhetsrapporterna, det ligger i dina händer att bestämma vilket flygbolag du kommer att lita på. Men kom igår att du kan flyga utan rädsla då flyg fortsätter vara det säkraste sättet att resa.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar