Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Vilka är de mest kända muséerna i Italien?

Europa

Vilka är de mest kända muséerna i Italien?

Vilka är de mest kända muséerna i Italien?
maj 18
14:11 2016

Italien är ett land där konst och muséer utgör en viktig del av det kulturella arvet. Vi kommer att ta en titt på de viktigaste muséerna och de som är mest värda ett besök. De är alla väldigt speciella och vi är säkra på att du kommer att älska dem.

I Italien kan man säga att man kan hitta konst på varje hörna och därför tycker vi att det är viktigt att känna till de största muséerna i detta fantastiska land. Så om du planerar ett besök till Italien ska du definitivt försöka se någon av de nedanstående muséerna. Några av dem är otroliga.

Om du inte har tillräcklig lång tid att besöka alla bra muséer i Italien, får du här tips på några som du inte bör missa.

Dessa muséer finns med i den officiella statistiken från Italienska Ministeriet av det kulturella arvet och aktiviteter. Tillsammans tog dessa muséer emot nästan 43 miljoner besökare under 2015.

Det första är Colosseum och Forum Romanum. Båda muséerna fick ta emot 6 och en halv miljoner besökare förra året. Här kan du andas in romarrikets stormaktstid.

shutterstock_302406728

En annan viktig plats att besöka i Italien är ruinerna i Pompeji. Om du gillar historia och konst är det den perfekta platsen för ett besök. Det ligger nära Napoli som också är en fantastisk stad.

Om du vill besöka världskända muséer, de bästa är Galleriet Degli Uffizi och Akademiens galleri i Florens. De är verkligen spektakulära och unika. Dessutom finns ett riktigt bra museum tillägnad Egypten och det heter Egyptiska muséet och det ligger i Turin då universitetet i Turin är centret för arkeologiska studier.

shutterstock_326274464

Om du är intresserad av arkitekturen, förutom Colosseum rekommenderar vi ett besök till Kungsslottet som ligger i det något okända staden Venaria.

Dessa är några av de största muséerna och monumenten i landet och alla de är utan tvekan värda ett besök.

Du kan hitta de billigaste flygen på vår hemsida och upptäcka Italien på ett annorlunda sätt.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar