Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > Världens sju underverk

Tema

Världens sju underverk

Världens sju underverk
november 05
23:47 2015

Världen är full av imponerande monument som ligger på viktiga platser och som är ett måste för alla ivriga resenärer. De följande monumenten kommer att lämna dig stirrande med halvöppen mun.

Kristus Frälsaren: Rio de Janeiro, Brasilien

2 christ rio

Denna kolossala statyn, som reser sig 38 meter ovanför Corcovadoberget, dominerar hela staden Rio de Janeiro. Byggd som en religiös symbol 1931 av den lokala ingenjören Heitor da Silva, den föreställer Jesus med öppna armar, som en fredssymbol.

Pyramid på Chichén Itzá: Yucatan halvön, Mexiko

pyramid

Det sista Mayatemplet är den största och den populäraste av alla mayatempel. Det var en gång i tiden det politiska och ekonomiska centret för Maya civilisationen. En turist på vandring runt dess många strukturer kommer att kunna upptäcka dess arkitektoniska smältdegel.

Machu Picchu: Peru 2 machu picchu

Den så kallade ’staden i molnen’ blev byggd under 1400-talet. Peruaner kan skryta med att ha en av de mest extraordinära bosättningar, omgivna av ett imponerande landskap – Andinska platån, Amazondjungeln och Urubambafloden.

Staden förblev bortglömd under den spanska erövringen, men blev som tur var återupptäckt av Hiram Bingham 1911.

Kinesiska muren

2 great wall china

Mina damer och herrar, här har ni det största monumentet som någonsin blev skapat av människan. Gjord av sten, tegel,  pressad jord och trä, blev den byggd enbart i ett strategiskt syfte: att förhindra de mongoliska stammarnas invasion av Kina.

Petra: Jordanien

2 petra

Byggd under kung Aretas IV nabateiska imperiet, är Petra numera ett imponerande exempel av Mellanösterns kultur. På gränsen till den arabiska öknen, resande som utforskar dess tunnlar och kammare kan inte undgå den grekisk-romanska teatern och palatsgravar.

Taj Mahal: Agra

2 taj mahal

Detta enorma mausoleum anses vara den högsta och viktigaste juvelen av den muslimska konsten i Indien samt en symbol av Indiens rika historia. Gjord av vit marmor, Taj Mahal beställdes 1632 av  kejsaren Shah Jahan till minnet av hans avlidna hustru.

Colosseum: Rom

2 colosseum

Sist men inte minst, denna stora amfiteater, stoltheten av det romanska kejsardömet och hemmet till gladiatorkamp och spel. Någonting som besökare förmodligen förbiser är att moderna arenor fortfarande bär en oemotståndlig prägel av Colosseums ursprungliga design.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar