Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Världens mest igenkännliga landmärken

Destinationer

Världens mest igenkännliga landmärken

Världens mest igenkännliga landmärken
november 29
22:00 2015

Världen är full av vackra platser som är värda att se, men bara några av dem är äkta och ikoniska. Här bjuder vi dig att upptäcka några av naturens under och arkitektoniska mirakel som kommer att lämna även den mest hårt imponerade resenären utan ord.

Kaaba (Mecka, Saudiarabien) 

Mina damer och herrar, denna fyrkantiga byggnad belägen precis i mitten av Masjid al-Haram är den äldsta och den heligaste platsen i Islam, såväl som en av de mest välkända kulturella monument i världen.

saudi-arabia,-Mecca,-the-Kaaba_small

Enligt Koranen, Kaaba byggdes av Abraham och hans son Ishmael. Byggnaden har en moské byggd runt den, Masjid al-Haram. Alla muslimer, oavsett var de befinner sig, måste titta mot Kaaba när de ber.

Dessutom betyder Haj att pilgrimer måste gå runt Kaaba sju gånger. När de gör så, måste de alltid göra det motsols.

Angkor Tom (Kambodja)

Detta är en 3km2 kunglig stad, muromgärdad och omgiven av en vallgrav, och den anses ha varit den sista och den mest långvariga huvudstaden i Khmerriket.

cambodia,-Angkor-Thom_small

1811, Jayavarman VII påbörjade en massiv byggsatsning över hela riket, där Angkor Tom byggdes som den nya huvudstaden. Han byggde en enorm innesluten stad runt de redan existerande grunderna av Baphuon och Phimeanakas, och lade till en yttre mur och en vallgrav såväl som imponerande tempel som Bayon. De fem ingångarna till staden, en för varje huvudpunkt, är också anmärkningsvärda.

Sultan Ahmeds Moské (Istanbul)

Denna historiska moské byggd mellan 1609 och 1616 är allmänt  känd som Den blåa moskén på grund av det blåa kaklet som pryder de inre väggarna.

Turquia,-Istanbul,-Sultan-Ahmed-mosque_small

Moskén rymmer graven av Ahmed I, dess grundare, samt en madrassa och ett hospice.

Fuji berget (Ön Honshu, Japan)

Vi presenterar det högsta berget i Japan, som dessutom är en aktiv vulkan. Det är en kulturell och religiös symbol för landet, och under många sekel har konstnärer inspirerats av Fuji berget.

japan,-honshu,-mount-Fuji_small

Nuförtiden fortsätter människor att vallfärda till detta heliga berg. Ett besök till berget Fuji är den perfekta flykten från storstadens jäkt och stress.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar