Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > Var har dessa städer fått sina namn ifrån?

Tema

Var har dessa städer fått sina namn ifrån?

Var har dessa städer fått sina namn ifrån?
februari 19
00:46 2016

Storstädernas namn runt om i världen har ofta en speciell och intressant betydelse. Några exempel på dessa städer är London, Paris och Bryssel. Att förstå ursprunget till städernas namn kommer att hjälpa oss att förstå bättre landets kultur och landet i allmänhet.

Första staden som vi kommer att ta upp är London. Namnets ordagranna betydelse är ’en lång och bred flod att vada över’. Lingvisten Richard Coates hade en teori att London betydde ‘Lowonidonjon’, det keltiska ordet för ’Lowonida’.

shutterstock_223809409

I London hittar vi fyra monument som är med på UNESCOs Världsarvslistan. De är Tower of London, Westminster Abbey samt Westminster Palace, Greenwich, där Royal Observatory ligger och Saint Margaret kyrkan.

Ta reda på världens viktigaste städers ursprungliga namnbetydelser!

Ett annat intressant fall är Berlin, vars namn betyder ’sumpmarken’, även om många tror att namnet har sitt ursprung i ordet ’björn’, eftersom den tyska huvudstadens symbol är björn (som du kanske vet). Sanningen är att Berlin var en slavisk bebyggelse från början. Staden blev utropad till Kreativ stad av UNESCO 2006.

shutterstock_370346450

Paris är en av de mest kända storstäder i världen men framför allt är det världens mest romantiska stad. Namnet har sitt ursprung i ordet ’Parisii’, en gallisk stad som låg vid floden Seine, en av Paris viktigaste landmärken. En annan betydelse för ordet Paris är ’ljusets stad’ eller ‘Ville Lumière’ som det heter på franska. Den fick sitt namn då Paris var den första staden i världen som hade gatubelysning.

shutterstock_150496139

Slutligen tar vi en titt på Madrid. Dess namn betyder ’fontän’, och namnet kommer från det faktum att det en gång i tiden det fanns mycket vatten i Madrid, och det finns gott och dammar och åar där även idag.

shutterstock_111811289

Som du kan se, världens huvudstäder bär alla på riktigt intressant historia och det kan alltid vara bra att känna till den.

Du hittar många billiga flyg på vår hemsida bravofly.se.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar