Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Reseråd > Vad ska du tänka på nästa gång du flyger med handbagage?

Reseråd

Vad ska du tänka på nästa gång du flyger med handbagage?

Vad ska du tänka på nästa gång du flyger med handbagage?
augusti 26
23:54 2016

Det blir allt vanligare att ta med enbart handbagage när vi flyger, då det är säkrare, bekvämare och mer ekonomiskt. Men vet du exakt vad du kan ta med dig när du ska packa ditt handbagage och hur mycket får det väga? Här kommer vi att ta en titt på alla dessa saker och förklara vilka är de bästa alternativen.

Många flygbolag tillåter en liten väska med pass, pengar, telefonen och kameran utöver den större väskan som du tar med dig som handbagage.

Ta med ditt bagage överallt!

Först och främst är det viktigt att veta vad du får ta med dig som handbagage. Till exempel, en medicinsk hjälpmedel som dialysmaskin är tillåtet då det är en absolut nödvändighet för resenären. Men om du till exempel vill ta med dig en fotboll ska du veta att den måste vara tömd på luft.

Nuförtiden säljer manga flygbolag sina egna väskor som tillåts som handbagage. Om du tar med dem kommer du säkert inte att ha några problem. Det är dock rekommenderat att komma tidigt till flygplatsen. Även om du inte har reserverat en sittplats är chansen större att du får en bra sittplats om du kommer tidigt.

Om du tar med dig bade handbagage och incheckat bagage, kom ihåg att du kan dela bagaget med din medresenär så du slipper onödiga extra kostnader.

Tänk också på att tillåten vikt varierar beroende på flygbolag. Lågprisbolag tar betalt för incheckat bagage så det är ofta som resenärer tar bara med sig handbagage. Reguljära flyg däremot tillåter en incheckad väska antingen gratis eller till en reducerad kostnad så handbagaget kan vara lite lättare.

Tänk på dessa saker när du reser med flyg nästa gång så slipper du otrevliga överraskningar.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar