Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Reseråd > Vad ska du göra om ditt bagage kommer bort på flygplatsen?

Reseråd

Vad ska du göra om ditt bagage kommer bort på flygplatsen?

Vad ska du göra om ditt bagage kommer bort på flygplatsen?
augusti 12
22:25 2016

Det händer ofta att vi väntar nervöst på vår väska vid bagagebandet, särskillt om vi är på semester och ska stanna en längre tid. Om väskan blir borttappad blir det ofta så att vi måste köpa nya kläder och hygienartiklar att ha under vistelsen och ibland blir det oklart om och när vår väska kommer att dyka upp.

Vet du vad du ska göra om din väska blir borttappad på en flygplats? Här kommer vi att ta reda på vilken är den bästa lösningen ifall att du blir av med din väska.

Det första du borde veta är att sådana fall finns reglerade av Montreal överrenskommelsen som tillämpas på alla flygbolag inom EU.

Det första du ska göra är att gå till flygbolagets disk på flygplatsen och fylla i en reklamationsblad. De borde lösa ditt problem inom 10 dagar för alla nationella flyg och 21 dagar för alla internationella flyg.

Kom ihåg vad du ska göra om din väska kommer bort på flygplatsen!

Dessutom ska du lägga på minnet att aldrig förvara dina värdesaker i den incheckade väskan. Värdesakerna ska du alltid ha med dig. På det viset försäkrar du dig om att du har allt det viktigaste med dig under den första dagen eller tills du återfår din bortkomna väska.

Även om du kanske inte tror det, finns det en max summa som betalas ut och i de flesta fall ligger den på 1200 euros. Om du hade saker till ett värde på över 1200 euros är det inte sannolikt att du kommer att få ut mer. Flygbolaget borde ta kontakt med dig inom tre dagar från det att du lämnar in en reklamation.

Om du behöver det, kan du fråga efter en så kallad “nödnecessär” med alla artiklar som du kan behöva under det första dygnet, men även också pengar ifall du behöver köpa något.

Så om det händer att din väska kommer bort på en flygplats, följ gärna dessa råd.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar