Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Reseråd > Vad kan vi göra med utländsk valuta som blir över?

Reseråd

Vad kan vi göra med utländsk valuta som blir över?

Vad kan vi göra med utländsk valuta som blir över?
november 13
21:25 2016

Har det någonsin hänt dig att du kommer tillbaka från en resa och upptäcker att du har fickorna fulla av överbliven utländsk valuta? När du är i ett annat land, dessa småmynt kan komma väl till hands. Till exempel, kan du köpa biljett till en åktur med en gammaldags spårvagn i Lissabon eller ta en kopp kaffe på ett mysigt torg i Italien som du har blivit kär i. Hursomhelst, när du väl har kommit hem och packat upp alla väskor upptäcker du att du har utländsk valuta kvar och du kan inte växla tillbaka den. Det är i dessa ögonblick som en fråga kommer upp: Vad ska jag gör med dessa pengar nu?

Som tur är finns vi här för att hjälpa till och ge dig några tips på hur du ska göra.

De flesta valutor används till att börja med inte längre, då de flesta europeiska länder använder euro numera. Om du känner en lärare kan de kanske uppskatta dessa småmynt och använda dem i klassrummet – kanske en historie- eller geografilärare skulle kunna få användning för de gamla mynten.

Om du har en vän eller en samarbetspartner som planerar en resa skulle det kunna vara en trevlig gest att ge dem i present lite fickpengar innan resan. På det sättet har de småmynt att börja resan med och du blir av med pengar som du inte har någon användning av.

Några uppskattar överblivna småmynt som en souvenir från resan. Om du är en av de som gör det kan du förvara dem i en glasburk. Det tar inte upp mycket plats och du kan också förvara där alla andra ovanliga mynt som du kommer över under dina resor.

Om du är litet sentimental och du vill förvara dina souvenirer rätt, varför inte göra ett resealbum? Där kan du klistra dina favoritfoton, vykort och småmynt och förvara allting tillsammans.

Som du kan se, finns det olika sätt att ge dina överblivna mynt ett sista liv. Du ska bara bestämma dig för vad som passar dig bäst.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar