Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Reseråd > Vad kan jag göra om mitt flyg blir inställt?

Reseråd

Vad kan jag göra om mitt flyg blir inställt?

Vad kan jag göra om mitt flyg blir inställt?
september 30
23:53 2016

Ingen gillar när flyg blir inställda, men sanningen är att det händer ibland och när det händer är det en dålig och inte minst stressig erfarenhet.

Lyckligtvis finns det rätt mycket du kan göra om och när det händer. Om du hamnar i en liknande situation eller vill undvika att göra det, finns det några tips som skulle kunna vara till hjälp:

Ta morgonflyg

En tredjedel av alla förseningar och inställda flyg som händer har som orsak underhållsproblem. Å andra sidan, två tredjedelar är orsakade av väderproblem. Förseningar och inställda flyg är rätt sällsynta tidigare på dagen. Därför ska du ta ett morgonflyg om du vill undvika att flyget blir inställt eller försenat, då vädret är bättre och tidtabellen likaså.

Ta inte regionala flyg från centrala flygplatser

Det finns stora flygplatser som bortprioriterar mindre regionala flygplan. Så om du ska ta ett regionalt flyg, försök att boka det från en mindre flygplats. På det sättet minskar risken att du hamnar i en situation där ditt flyg blir inställt.

Ring flygbolaget direkt

Om ditt flyg har blivit inställt, lämna allt annat du gör och ring flygbolaget direkt. Följ inte instruktioner att ställa dig i kö och vänta på hjälp. Vad du ska göra istället är att ringa så att de kan vara till hjälp på alla möjliga sätt som du kan tänka dig. Flygbolaget kommer att kunna guida dig och säga vilka alternativ du har, vad du behöver göra och alla steg du borde ta om du vill lösa situationen så fort som möjligt. Ett inställt flyg är aldrig välkommet.

Få ersättning

Du har en liten rätt att få ersättning när ditt flyg blir inställt. Om ditt flyg blir inställt eller försenat kan flygbolaget ändra på din flygförbindelse eller även hjälpa till att boka om flyget om det behövs. Dessutom finns det flygbolag som kan ge dig en viss assistans när det gäller olika typer av ersättning så det är viktigt att du kollar noggrant alla möjliga alternativ.

Du kan även kolla upp på olika webbplatser som till exempel FareCompare vad som gäller för just ditt flygbolag när ett flyg blir inställt. Försäkra dig om att du utnyttjar alla dina rättigheter. Många människor glömmer vad de ska fråga och vad de kan kräva av sitt flygbolag. Hursomhelst, lägg på minnet att du har rättigheter och även om de är begränsade kan du välja att utforska vad du har rätt till om ditt flyg blir inställt.

Planera i förväg

Du ska alltid vara förberedd på det värsta. Försök att ta direktflyg istället för förbindelser om möjligt och försäkra dig om att du åker till flygplatsen i tid. På det sättet får du tid att agera. Det du borde göra är att planera i förväg så att du vet vad som kan vänta och vad du måste göra ifall att ditt flyg blir inställt.

Inställda flyg är rätt vanliga bekymmer men allt är inte förlorat och som tur är finns det saker du kan göra ifall att det händer dig. Några av dem har vi nämnt ovan.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar