Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Platser att besöka nära Berlinmuren

Destinationer

Platser att besöka nära Berlinmuren

Platser att besöka nära Berlinmuren
mars 27
10:34 2016

Berlinmuren är ett av de mest kända o mest besökta monumenten i Berlin och Tyskland, framför allt på grund av dess historiska betydelse och symbolism.

Vi borde dock lägga på minnet att nära muren finns det många monument som är väldigt viktiga och borde inte missas vid ett besök till muren.

shutterstock_358457861

Det första är Brendenburger Tor som markerar inträdet till boulevarden Unter den Linden som låg i Västberlin. Här gav Ronald Reagan sitt kända tal mot slutet av det kalla kriget. Dessutom är detta monument en symbol fört Berlin.

shutterstock_307803398

Upptäck den fascinerande staden Berlin!

Ett annat viktigt monument är Checkpoint Charlie som ligger på Friedrichstrasse och som är en av de mest besökta platserna i Berlin och en av de populäraste att fotografera.

shutterstock_173373017

Om du vill veta mer om Berlinmurens historia, ska du veta att det finns ett museum tillägnad muren, där du kan ta reda på hur livet var under det kalla kriget. Utställningen är väldokumenterad och väldigt komplett. Dessutom kan du se alla slags instrument som användes under det kalla kriget.

Slutligen, i Berlin kan du också besöka Tårarnas palats om du är nära Friedrichstrasse. På tyska heter det Tränenpalast. Det ligger nära S-Bahn stationen. Namnet är ironiskt då platsen inte är en palats utan den markerar det som en gång i tiden var gränsen mellan Öst- och Västtyskland.

Som du kan se, Berlin är en stad att upptäcka, och det är värt att stanna åtminstone en vecka. Dessutom  är det en stad otrolig att bo i då alla hörn är speciella och den har så mycket att erbjuda. Det är dessutom en stad som kan besökas under alla årstider. Om du vill besöka denna fantastiska stad, hittar du många flyg till bästa priser på vår hemsida.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar