Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Vad kan du se i Dublin, Irland?

Destinationer

Vad kan du se i Dublin, Irland?

Vad kan du se i Dublin, Irland?
mars 01
16:46 2016

Dublin är Irlands huvudstad och den är uppdelad i två delar av floden Liffey.  Norr om floden Liffey hittar vi gatan O’Conell, en elegant livlig gata full av historia.

shutterstock_234549364

För många år sedan, överklassen bodde där, men nuförtiden kan vi se majestätiska hus där de bodde och njuta av den fantastiska arkitekturen. Dessutom kan man numera hitta många muséer och avenyer, som är signalerade på vilket sätt de är relaterade till historien samt en plats där du kan praktisera sport.

Upptäck den mest spektakulära delen av Dublin… den norra delen av staden!

Avenyn O’Conell är en av de viktigaste gatorna i staden. Avenyn ligger riktigt nära Grafton Street där vi kan få se statyn av Daniel O’Conell befriaren, en riktigt viktig och känd man.

På samma aveny ligger dessutom det centrala postkontoret. Och detta postkontor är väldigt speciellt. Det är nämligen en symbol för Irland då den är förknippad med upproret 1616 i konflikten mellan Irland och Storbritannien.

shutterstock_290363591

Om du vill besöka kyrkor, ska du komma ihåg att den vackraste kyrkan är det presbyterianska klostret.  Riktigt nära kan du dessutom hitta Minnenas trädgård.

shutterstock_290363642

Om du å andra sidan gillar litteratur, ska du tänka på att i Dublin kan du åka på en boktur samt besöka Författarnas museum. Muséet har legat i samma byggnad sedan 1800-talet.

Om du är konstintresserad kan du besöka Moderna Konstgalleriet Hugh Lane där du kan få se många verk av irländska och europeiska konstnärer från 1900-talet.

Som du kan se, Dublin erbjuder en hel ny värld att upptäcka där du kan hitta nästan allt du kan tänka dig. Och du kan hitta många billiga flyg från olika städer i Sverige på vår hemsida.

Upptäck Dublin! Upptäck en ny stad i Europa!

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar