Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Vad kan du göra under 4 dagar i Island

Destinationer

Vad kan du göra under 4 dagar i Island

Vad kan du göra under 4 dagar i Island
oktober 31
10:44 2016

På senare år har det blivit alltmer populärt att ta en långhelg och flyga till Island. Här ger vi dig några tips på hur du skulle kunna spendera 4 dagar i detta magiska land.

Island är en ö av eld och is, ett land av vulkaner och lava som har format landskapet, samt skonlösa snöstormar som gör öns landskap till något av det mest speciella och kanske också utomvärldsliga som man kan uppleva på jorden.

 Reykjavik

Vi kan börja med huvudstaden Reykjavik, en vibrant stad där vi rekommenderar att ta en promenad till Domkyrkan som ligger på huvudtorget, samt ta sig till Laugavegur och Skólavörðustígur som är två shoppinggator. Reykjavik har ett antal bra muséer och de som inte borde missas är Hafnarhús och Nationalmuséet. Ta vägen upp till Hallgrímskirkja där du kan ta hissen upp och njuta av Reykjaviks bästa panoramautsikt.

Självklart ska du inte missa att prova på en geotermisk varmt bad på Laugardalslaug.

Du kan avsluta dagen på en av Reykjaviks fantastiska restauranger och nattklubbar.

Gyllene cirkeln

Du kan antingen boka en 8-timmars busstur eller hyra en bil och vara mer flexibel. Dagsturen utgår från Reykjavik och inkluderar ett besök till Geysir, den geotermiska källan som gav namnet alla gejsrar i världen och det majestätiska vattenfallet Gulldoss. Du får också se Nationalparken Pingvellir, en gravsänka som löper genom hela ön där två kontinentalplattor möts. Pingvellir brukade vara mötesplats för Det isländska Parlamentet fram till 1798 och kommer att få se rester från den tiden.

Varma källor

För att besöka varma källor där du faktiskt kan bada ska du åka till dalen Reykadalur som ligger inom Hengillsbergets vandringsområde. Det mest klassiska sättet at ta sig dit är ridandes en islandshäst. Eldhestar erbjuder en 9-timmars tur och du spenderar cirka 5 timmar i sadeln. Du kan också hyra en bil, och vandra på leden.Vandringen är på circa 2,5 timmar.

Blå lagunen

Blå lagunen är förmodligen Islands mest välbesökta plats och den som många direkt tänker på när de tänker på Island. Vattnet här är turkosblått och färgen beror på över 200 mikroorganismer som lever i vattnet och som sägs vara bra för huden. Vattnet i badområdet är på cirka 40 grader. Det finns också en restaurang i området.

Tveka inte och res till landet av eld och is, om än för bara fyra dagar!

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar