Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Vad kan du besöka i Valencia?

Europa

Vad kan du besöka i Valencia?

Vad kan du besöka i Valencia?
maj 19
20:12 2016

Valencia är en av de mest välkända städerna i Spanien, inte minst för alla monument och platser som är värda ett besök. Det är den tredje största staden i Spanien och den erbjuder många intressanta platser att upptäcka, varav några är väldigt speciella.

Det första du borde göra är att besöka Nationalparken Albufera. Här hittar du bland annat en fantastisk sjö som under morernas tider kallades Blå himmel. Den ligger precis vid Saler.

shutterstock_245565787

Mitt i staden hittar du tornet Miguelete, och det är här som du kan njuta av den bästa utsikten över Valencia och det sägs att det är en av de bästa utsiktsplatserna i Spanien. I Valencia kallas tornet Micalet.

Om du vill smaka något typiskt från Valencia glöm inte att prova mjölk gjord på jordmandel.

En annan intressant plats är La Lonja de la Seda, som är en av de vackraste byggnaderna i staden. Den ligger mitt emot centrala marknaden.

Om du gillar naturen och att vara utomhus föreslår vi att ta en promenad i stadsdelen Carmen, en av de mest emblematiska delarna av Valencia. Efter ett besök i Carmen är det en bra idé att stanna en stund på torget Negrito och smaka på ”valencianskt vatten”  som är en lokal drink gjord på bubbelvin, apelsinjuice, vodka och gin. Om du vill äta en typisk rätt från Valencia ska du smaka de välkända clóchinas. De liknar musslor, men är ännu godare. Såklart ska du inte missa den mest välkända spanska rätten paella vars hemstad är Valencia.

Slutligen rekommenderar vi ett besök på Oceanografiska muséet. Det är väldigt intressant och om du gillar vetenskap och djur, framför allt havsdjur. Byggnadernas arkitektur är också väldigt fascinerande.

shutterstock_351615188

Om du känner för att besöka denna fantastiska stad kom ihåg att du kan hitta många billiga flyg på vår hemsida. Njut av Valencia!

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar