Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Vad kan du besöka i Kroatien?

Europa

Vad kan du besöka i Kroatien?

Vad kan du besöka i Kroatien?
maj 23
00:48 2016

Om du vill besöka ett land som fortfarande inte är så välkänt och turistiskt, är Kroatien ett av dina bästa val. Det är ett vackert och på många sätt fantastiskt land där natur och kultur går hand i hand och har mycket att erbjuda.

Första stället du borde besöka är Rovinj och varför inte hela halvön Istrien. Rovinj är en gammal fiskestad och en av de mest besökta platserna på halvön tack vare dess skönhet. Nära Rovinj hittar du också staden Pula var du kan få se den sjätte största amfiteatern i världen. Dess basilika ä väldigt vacker och den finns med på UNESCOs Världsarvslistan. Den karakteriseras av gröna ängar och medeltidsbyar. Dessutom kan du besöka otroliga stränder samt en fantastisk fiskeplats.

shutterstock_133524695

Upptäck Kroatien och du kommer att bli kär i det!

Matkulturen i denna del av landet är också väldigt speciell. Kvaliteten på råvarorna är hög, och olivoljan väldigt smaklig. Det är dessutom en av de mest välkända produkterna liksom maten gjord med tryffel. Tryffeln kan vara vit eller svart, det beror på.

Förutom Istrien hittar vi också Split och de vackra öarna utanför Split varav några är verkligen häpnadsväckande. Den första personen som blev varse skönheten i denna del av landet var den romerska kejsaren Diocletianus. Numera finns den gamla stadsdelen i Split med på UNESCOs Världsarvslistan. Vi rekommenderar en promenad bland de trånga gränderna i Gamla stan som är fulla av historien samt på havspromenaden som finns precis bredvid. Du kommer att älska det!

shutterstock_258229178

Nära Split kan du besöka staden Trogir som ligger bara 30 km bort. Här är det historiska centret väldigt vackert och välkänt och definitivt värt ett besök. Slutligen rekommenderar vi ett besök till Sibenik och dess fantastiska katedral, kanske den mest spektakulära i hela landet.

Om du vill besöka detta fantastiska land hittar du många billiga flyg på vår hemsida .

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar