Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Vad kan du besöka i Budapest?

Europa

Vad kan du besöka i Budapest?

Vad kan du besöka i Budapest?
maj 05
21:45 2016

Budapest är Ungerns huvudstad och en av de vackraste städerna i Europa. Staden är full av speciella hörn och arkitekturen är något som kan ta dig dagar att upptäcka och uppskatta.

I denna artikel kommer vi att ta en titt på och förklara vilka de viktigaste platserna som är värda ett besök är samt vad du kan göra i stan. Förbered dig på att vissa platser i Budapest är helt enkelt spektakulära.

Vi börjar med några av stadens gator och de är Váci Utca och avenyn Andrássy. Den förstnämnda är kanske den viktigaste gatan i Budapest. Den är full av souveniraffärer, köpcentra, restauranger och barer. Den andra, avenyn Andrassy är en spektakulär boulevard. Den ligger väldigt nära Erzsébet och Hjältarnas torg.

Parlamentsbyggnaden är också väldigt känd. Det är den mest representativa byggnaden i staden och en av de mest kända byggnader i Europa. Det är dessutom den tredje största parlamentsbyggnad i världen.

shutterstock_186885251

Upptäck en pärla mitt i Europa!

Slottet Buda är utan tvekan det mest besökta monumentet i Budapest. Det heter också Kungliga Palatset, eftersom för många år sedan brukade det vara kungafamiljernas hem. En annan känd plats är Kedjebron. Den öppnades 1849 och bygget varade 20 år.

shutterstock_320778077

Budapests Opera byggdes av arkitekten Miklós Ybl och bygget varade från 1857 till 1884.

Slutligen, om du gillar synagogor, är den judiska synagogan i Budapest den näst största synagogan i hela världen. Den är 53 meters hög och har en kapacitet för 2964 personer.

Om du vill resa till denna vackra stad och utforska några av dess speciella hörn, kom ihåg att du hittar de billigaste flygen på vår hemsida.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar