Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Vad borde du inte missa i Bordeaux?

Europa

Vad borde du inte missa i Bordeaux?

Vad borde du inte missa i Bordeaux?
januari 13
12:38 2016

Bordeaux är en stad som anses vara ett monument, då varje hörna är verkligen fantastisk, men det finns vissa platser som du absolut inte får missa. Bordeaux är en stad full av monument, muséer och affärer.

Det första som du borde besöka i den franska staden är Månens hamn, som har en stor betydelse. Denna plats är numera med på UNESCOs Världsarvslistan  och dess arkitektur är verkligen spektakulär. Den fick sitt namn på grund av sin form av halvmåne.

shutterstock_328810067

Floden är också väldigt central i staden. Den heter Garona. Bron som korsar floden var den första konstruktionen som byggdes nära floden. Den är gjord i sten som formar många valv.

shutterstock_272855417

I Bordeaux finns det många torn därifrån du kan njuta av fantastiska utsikter över staden. De ligger vanligtvis i kyrkorna.

Bordeaux stadsteatern är ett annat viktigt monument och du borde definitivt besöka den om du planerar en resa till denna otroliga franska stad. Monumentet är utan tvekan en neoklassisk byggnad. Om du stannar några dagar i Bordeaux, kan du se om du hittar någon intressant teaterpjäs och gå och se den.

shutterstock_201925585
Om du gillar konst och muséer, det bästa du kan göra är att gå på en rundtur till muséerna då staden är välkänd för sina muséer av olika typer. Det viktigaste är kanske det moderna muséet där du alltid kan se intressanta utställningar. Ett annat viktigt museum är det klassiska muséet med många klassiska verk av konstnärer som Tizian, Van Dyck och Renoir.

Slutligen, du kan shoppa saker från hela världen. I Bordeaux finns det gator där du kan köpa många saker, men det bästa köpet och den bästa souveniren du kan ta med dig härifrån är en flaska gott vin.

Som du kan se, Bordeaux är en stad där varje hörna kan bli en riktigt intressant plats. Besök Bordeaux på ett annorlunda sätt. Du kan hitta flyg till denna underbara stad på vår hemsida.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar