Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Reseråd > Vad behövs när man reser till London?

Reseråd

Vad behövs när man reser till London?

Vad behövs när man reser till London?
oktober 24
22:45 2016

Numera pratas det mycket om att resa till London och de nya förutsättningarna som kom efter Brexit. Det är på grund av detta som vi vill med denna artikel förklara vad som behövs när man reser till Storbritannien under de senaste månaderna.

I första plats, svenska medborgare behöver bara passet eller det internationella id-kortet för att kunna besöka London. Det behövs inte något särskilt slags turistvisum.

För alla medborgare i EU eller Schengen gäller samma regler som för svenskar. Så att när det gäller att resa, för europeiska resenärer finns det inga förändringar. Bland annat gäller det Tyskland, Österrike, Belgien, Polen, Ungern, Tjeckien och Spanien. Dessa länder är en del I Schengen liksom några länder som inte är med i EU, som Island, Lichtenstein eller Norge.

Å andra sidan finns det länder utanför Europa som inte heller behöver turistvisum för att åka till Storbritannien. Dessa länder är Hong Kong, Macao och Taiwan. Om du reser från Taiwan, behöver du dock ett pass med elektronisk chip.

Resten av länder behöver vanligtvis turistvisum för att kunna åka till Storbritannien, men för att vara på den säkra sidan ska du informera dig innan du åker, på Brittiska Ambassaden eller hitta den rätta informationen helt enkelt på internet. Det är viktigt att komma ihåg detta innan du reser så du undviker alla problem som skulle kunna uppstå.

Tänk på att många saker har förändrats under de senaste månaderna. Om du vill resa i det närmaste till Storbritannien, följ dessa råd så att du kan njuta av detta fantastiska land utan onödiga hinder på vägen.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar