Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Vad att se i Athen på en dag

Destinationer

Vad att se i Athen på en dag

Vad att se i Athen på en dag
mars 06
09:00 2015

Ibland kan man bara göra ett kort uppbehåll i Athen i samband med en affärsresa eller en kryssning. Om man bara har en enda dag till förfogande och är beredd att tillvara på varje minut, borde man kunna besöka de mest sevärda platserna i stan.

Athens5

Allt ifrån de historiens spår…

Lyckligtvis är det inte svårt att förflytta sig i Athen. Tack vare ett bra transportsystem kan man lätt ta sig till alla berömda platser och monument.
Akropolisen, vår civilisations ”vagga” , är det viktigaste vi kan beundra i Grekland. Den översta delen av staden är den mest interessanta. För 12 € kan man besöka hela området, inclusive Partenon, symbolen för Greklands kultur och historiska ära.

Inte långt därifrån finner vi Agoran, den historiska samlingsplatsen i den gamla Polis, där de berömda debatterna ägde rum. Atheniska Agoran ligger tätt intill Salonican. Båda är ansedda som de viktigaste i landet.

…till de modernare delerna av stan.

Om man bara hunnit besöka dessa två ställen, hade Athen varit värt besöket. Men det finns många andra interessanta monument och platser att besöka som representerar dagens liv i Athen.
Sintagma torget är den viktigaste mötesplatsen. Den är belägen intill Parlamentet och den Okände Soldatens Grav. Detta stället har blivit mycket aktuellt efter de senaste demonstrationer och har blivit samlingsplatsen för alla stora evenemang och protester.athens_gazi_2012_vol_06_by_etsap-d5m9js2

Tack vare en utmärkt T-bana kan man gå ut till sent på natten i olika delar av stan och njuta av det livliga nattlivet.

Gazi är ett alternativ vi kan rekommendera. Den erbjuder på en mängd barer, små marknader och en livlig atmosfär för dom som fortfarande har energi.

Athen är en jättestor stad men om man vill uppleva den lokala atmosfären och lära känna dess imponerande historia, är allt man behöver en T-banekarta, 30€ och ett levande äventyrslysta.

Om författaren

Cristina.catalan

Cristina.catalan

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar