Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Vad är Camino del Cid?

Europa

Vad är Camino del Cid?

Vad är Camino del Cid?
juni 06
00:15 2016

Camino del Cid är en kulturell och turistisk vandringsrutt som följer i spåret av den kända historiska personligheten, den spanska riddaren Rodrigo Díaz de Vivar. Rutten ger dig en chans att lära känna karaktären El Cid samt hans livshistoria. Han är också en viktig och omskriven personlighet i den spanska litteraturen som framför allt blev känd tack vare boken Cantar del Mio Cid.

Rutten tar självklart plats i Spanien och några viktiga städer på vägen är Burgos, Soria, Guadalajara, Zaragoza, Teruel, Castellón, Valencia och Alicante, bland annat. Vandringen går genom provinserna Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Aragón och Comunidad Valenciana.

shutterstock_219055231

Ta reda på vad Rodrigo Diaz de Vivar står för!

Rutten tar dig genom många fantastiska gröna områden och på vägen får du bekanta dig med det rika historiska arvet i de olika delarna.

shutterstock_283857134

Camino del Cid erbjuder fem olika huvudrutter. Den första är Exilen, som förklarar den delen i El Cids liv då han levde i exil. Den andra är Gränslandet, som inkluderar alla områden som under medeltiden beboddes av araber och som El Cid kom att lära känna. Den tredje är Tre Taifor, där du hittar tre viktiga Taifa kungadömen som låg i Zaragoza, Toledo and Albarracin.

En annan viktig del i rutten är Erövring av Valencia. I denna del hittar du Cella, en viktig del i El Cids vandring då det var här som han planerade, organiserade och påbörjade erövring av Valencia.

Slutligen, den sista delen i rutten är belägen i södra Spanien, i Orihuela (Alicante).

Du kan göra rutten på det sättet som behagar dig bäst: på cykel, motorcykel, till fots eller med bil.

Om du bestämmer dig för att göra denna speciella vandring kom ihåg att på vår hemsida kan du hitta biljetterna till bästa pris till alla större städer i Spanien.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar