Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Vackraste färger i Goa

Destinationer

Vackraste färger i Goa

Vackraste färger i Goa
juni 29
11:47 2016

Denna kustremsa i Indien på knappa 100km har haft en magisk dragningskraft för västerlänningar sedan 60-talet. Folk har vallfärdat hit i sökandet efter spiritualitet och ett annat sätt att leva.

Mycket har förändrats under de senaste 50 åren, men Goa fortsätter att dra många människor varje år och deras anledningar till att komma hit är olika.

Då Goa är Indiens minsta provins, är det ganska lätt att ta sig runt och man kan få se och besöka många platser utan att anstränga sig mycket. Norra Goa erbjuder en mer avslappnad atmosfär och det finns några byar vid havet som är perfekta för en lugn semester borta från stora turisthotell och charter.

Arambol är en liten fiskeby som drar till sig många som är intresserade av yoga, meditation eller helt enkelt en total bortkoppling från livets stressmoment. Du kan njuta av långa promenader på den avlånga stranden, bo på ett antal olika boendealternativ som erbjuds, allt från bambuhyddor på stranden till privatboenden i någon av många gästhus som finns i byn. Det finns bra restauranger där du kan få äta allt från lokal till västerländsk mat och det är väldigt billigt. Ett tips är att hyra en scooter och utforska de närliggande stränderna norr- och söder om Arambol.

Goa marknaden

Goa marknaden

När du åker till Goa ska du absolut inte missa Anjuna, en annan by vid havet där du förmodligen kommer att hitta den bästa shoppingen under din resa. Anjuna Market som hålls på onsdagar är ett måste för alla som vill handla typiska hantverk, textiler, smycken osv, samt njuta av en speciell atmosfär och inte så sällan av en konsert och god mat därtill.

När du väl är i Goa borde du ta dig till provinsens huvudstad Panjim och ta en titt på den koloniala portugisiska arkitekturen som inte är så vanlig för Indien.

I södra Goa rekommenderar vi Palolem, som utmärks för sina otaliga hyddor i olika stilar där du kan få bo vid stranden. Stranden är formad som en nymåne med klippor på båda änder. Havet är lugnt vilket gör det lätt att bada. Även om Palolem är ganska populär bland backpackers har den en avslappnad atmosfär.

Den sista stranden precis bakom Palolem är Agonda som är en riktig paradisstrand för alla dem som söker en mer privat och lugn semester. Stranden är så vild att du lätt kan få se kor sola bara några meter från havet.

 

 

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar