Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Asien > Upptäck den japanska animekulturen

Asien

Upptäck den japanska animekulturen

februari 02
09:41 2015

Anime är den korta japanska benämningen på animeshon, från det engelska ordet animation. Anime är en konstart som uppstått i Japan. Den engelska och japanska synen på och definitionen av denna konst varierar något. Japanernas anime omfattar all slags animation utövad och skapad såväl i som utanför Japan, medan ordet anime i engelskan avser animation som uteslutande skapas  i Japan.

Anime omfattar alla genrer från science fiction till kärleks- och skräckhistorier. Varje genre har sitt namn. Kodomo vänder sig till barnen, Sentai är hjälteskildringar och Hentai är erotiska produktioner, enbart för vuxna.

Historiskt daterar sig anime till början av 1900-talet, då fransk och amerikansk animation influerade japanska grafikkonstnärer. Disneyfilmerna dök upp under de tidiga  decennierna av 1900-talet och kom att spela en viktig roll för tillkomsten av anime. Under 1970-talet utvecklades japansk anime till att omfatta nya genrer som Mecha, en värld av robotar och maskiner. Inte förrän under 1980-talet kom anime att bli en viktig del av det japanska kulturlivet.

Anime och andra attraktioner värda ett besök i Japan

Sedan anime bliviit en ikon i japansk kultur har besök i butiker, muséer och andra attraktioner knutna till anime blivit en växande marknad inte bara för entusiaster. I Chiba fyra mil från Tokyo kan man besöka Tokyo Dissneyland och Toko Disney Sea. Pokemoncenter finns i åtta japanska städer.

Namco Namja Town är en temapark som skapts av företaget bakom Pac-Man.

Tusentals animeprylar kan man hitta i shoppinggallerian Nakano Broadway, eller i Akihabaraområdet i Tokyo. Varje år i slutet av mars hålls i  i Tokyo världens största animemässa. Vill du köpa serier ska du besöka Comiket. Världens största seriekongress hålls två gånger om året i Tokyo. Till sist, om du tittade på mangaserien Doraemon  som barn bör du inte missa Fujikomuseet i Kawasaki.

Om författaren

Rumbo

Rumbo

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar