Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Asien > Transsibiriska järnvägen

Asien

Transsibiriska järnvägen

Transsibiriska järnvägen
februari 13
01:53 2016

Att besöka Ryssland kan vara en av de mest spännande och mest oförglömliga resor du någonsin kommer att göra. Ryssland är världens största land, och det ligget både i Europa och Asien. Där finns 185 etniska grupper, 35 språk som anses vara officiella i olika delar av Ryssland samt 100 mindre språk. Det bästa sättet att uppskatta detta kulturella mångfald är att resa på Transsibiriska järnvägen.

Transsibiriska järnvägen förbinder Moskva och Vladivostok. Den är 9289 km lång vilket gör den till den längsta järnvägen i världen. Den går igenom hundratals städer, sju tidszoner och den snabbaste resan mellan början och slut tar minst åtta dagar.

shutterstock_143014621

Samtidigt som den mest populära linjen är Moskva-Vladivostok, finns det två alternativa vägar, den trans-mongoliska och den trans-manchuriska järnvägen. Den sista är förmodligen den mest intressanta av alla tre och den följer i samma spår som den transsibiriska från Moskva till Ulan Ude, men sen åker den igenom Mongoliet, Gobi öken och Kina.

shutterstock_87825229

Det är inte möjligt att köpa en öppen biljet och hoppa på och av som man gör med Interrail. Om du köper en standard biljet för ett transsibiriskt tåg kommer du att få en sovsäng som du måste använda precis på de datumen som finns specificerade på biljeten. Den här typen av biljet är det bästa alternativet om du vill göra en direkt resa utan stopp på vägen och komma till Kina eller Vladivostok så fort som möjligt.

En  8 dagar lång non-stop resa kan dock kännas lite långtråkig och du kanske inte vill missa alla utav de hundratals städer som du åker igenom på vägen. I det här fallet det bästa alternativet skulle vara att köpa biljetter för olika tåg separat och organisera alla reseuppehåll som du vill. Uppehållen som du borde göra är utan tvekan Ekaterineburg, som ligger vid foten av Ural, bergskedjan som skiljer åt Europa och Asien, staden Irkutsk för att se Bajkalsjön, den djupaste sjön i världen, samt Ulan Ude och Ulan bator i Mongoliet. Det finns gott om information, guideböcker och tips tillgängliga för dig att planera resan.

shutterstock_240327970

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar