Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Tips för utbytesstudenter

Destinationer

Tips för utbytesstudenter

Tips för utbytesstudenter
september 19
13:34 2016

För många som känner för att resa eller spendera en längre tid utomlands kan utlandsstudier vara den rätta startpunkten. Om det är första gången du kommer att vara hemifrån under en längre tid finns det många fördelar med att vara utbytesstudent. De största är kanske att du får uppleva en annan kultur, växa som människa och samtidigt känna dig trygg eftersom du är skyddad av utbytesprogrammet om du får något problem.

De flesta universitet deltar i utbytesprogram med andra universitet runt om i Europa och resten av världen. Du borde kolla först vad som finns tillgängligt men sedan också vilka universitet som erbjuder utbildningsprogram som är intressanta för dig.

Språket är den avgörande faktorn för många utbytesstudenter. Ett år utomlands är en fantastisk chans att lära dig ett nytt språk, men du måste vara försiktig och utnyttja din tid som utbytesstudent rätt. Det är inte en bra idé att dela lägenhet med andra studenter från ditt land. Du borde försöka hitta studenter från landet där du är att dela boendet med då detta garanterat kommer att hjälpa dina språkkunskaper mer än du kan ana.

Att bo med en lokalperson kommer dessutom att öppna portar till den nya kulturen, du kommer att ta reda på var lokalbefolkningen går ut, handlar billig mat, shoppar osv. Inte minst är detta en unik chans att röra dig i nya kretsar och få nya vänner.

Ta tillfället och besök nya platser under helgerna. Det är ofta som dina nya vänner eller familjen bu bor med kommer att bjuda dig att göra utflykter med dem. Annars kan du alltid läsa på om vart du skulle kunna åka och spendera helgerna på. De längre helgerna kan du kanske göra en längre resa och under de kortare utforska lokala omgivningar. Och glöm inte att prova den lokala matkulturen, var du än går.

Kanske viktigast av allt är att tänka på att saker kommer att vara annorlunda än hemma. Detta innebär att du borde vara flexibel och bli van vid saker som kan till och med kännas konstiga. Du kommer att vara den som anstränger dig mest, men detta är också en utmaning som kommer att få dig att växa. Att visa respekt för den lokala kulturen är mycket viktigt då respekten du visar kommer att öppna många portar och få dig att trivas mer på stället där du är.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar