Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Teneriffa – en ö som har allt

Destinationer

Teneriffa – en ö som har allt

Teneriffa – en ö som har allt
augusti 08
09:42 2016

Vare sig du vill ha en vecka vid poolen med ett glas prosecco i handen eller utforska naturen som inte liknar något som du är van vid hemma så har Teneriffa något att erbjuda. Du kan åka på valskådning från Los Cristianos med en stor båt och nästan garanterat få se åtminstone 3-4 valar och om du har tur kan du få se en späckhuggare. Du kan njuta av olika spa-behandlingar på något av de otaliga hotell som erbjuder dem. Teneriffa har dessutom ett vibrerande nattliv, vare sig du bor på den norra eller södra sidan av ön.

Det finns inget fel i att göra alla dessa turistgrejer, men utöver det kan du utforska den vackra ön som har en häpnadsväckande naturmångfald. Vi rekommenderar några ställen som du inte borde missa. För att få ut det mesta av Teneriffa ska du hyra en bil. Det ger dig en tillgång till många vackra hörn som du förmodligen skulle missa annars.

Ta en tur vid kusten och besök några av många pittoreska småbyar som kantar ön.Garachico är en liten stad med lugn atmosfär där du kan svalka dig i någon av många naturliga pooler som formades av en vulkaneruption. Den är en del av det orörda och oförstörda Teneriffa.

En by uppe i bergen som du absolut inte borde missa är Masca, som ligger inbäddad bland branta berg och som har bara 80 invånare. Spektakulära utsikter utlovas samt goda möjligheter till vandringar i bergen som omger byn.

En by vid kusten som har en av de mest häpnadsväckande stränder är Los Gigantes. Stranden har svart strand och den är inte så stor, men det som gör den unik är de höga klipporna vid ena sidan som gav byn des namn. De är just gigantiska.

Har man kommit till Teneriffa får man inte missa El Teide, Spaniens högsta berg och den tredje största vulkanen i världen. Det är ofta som Teide ligger inbäddad i moln, medan solen skiner på resten av ön. Det vulkaniska och något overkliga landskapet ger en känsla av att befinna sig på en annan planet.

På den norra (och grönare) sidan av ön borde du definitivt besöka de större städerna Orotava, Puerto De La Cruz samt La Laguna som erbjuder en rik utbud av barer, restauranger och nattliv.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar