Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Stockholm – Nordens Venedig

Europa

Stockholm – Nordens Venedig

Stockholm – Nordens Venedig
oktober 27
16:19 2016

Stockholm är inte stor till ytan för att vara en huvudstad, men staden har otroligt mycket att erbjuda både  den shoppingsugna, kulturintresserade eller helt enkelt turisten som vill göra en kombination av kultur, natur, shopping, nattliv och gastronomi. Stockholm kallas av många Skandinaviens huvudstad eller Nordens Venedig. Och med all rätta, då stadens läge som präglas av vatten och dess kulturella utbud uppfyller de flestas krav på vad en pulserande huvudstad borde vara. Här kommer vi att ta en titt på de fyra största stadsdelarna som dominerar innerstaden och som är väldigt olika sinsemellan.

När man talar om Norrmalm talar man generellt om området kring City, däribland Sergels Torg (plattan), Kungsträdgården och Norrmalmstorg.

Östermalm är utan tvekan Stockholms mest exklusiva stadsdel. Här finner du ett stort utbud av exklusiv shopping från såväl internationella som svenska varumärken. Spana in populära Biblioteksgatan och Birger Jarlsgatan. Där Kungsgatan korsar Birger Jarlsgatan finner du Stureplan med dess klassiska ”Svamp” och stans mest ökända nattliv.

Härifrån kan man följa avenyn Strandvägen som tar en till Djurgården, innerstans grönaste område som under sommaren är fullt av liv och drar till sig stora folkmassor som vill njuta av den vackra sommargrönskan. Men det är inte bara den vackra naturen som kallar. Här hittar man också Vasamuseet, Nordiska Museet, Skansen, Gröna Lund, Circus och Rosendal samlade på ett relativt litet område som gör det möjligt att njuta av många saker under en dag.

Gamla Stan som egentligen ligger mitt i stan är utan tvekan det mest populära turistområdet i Stockholm. Om du följer Västerlånggatan hittar du många affärer med allt möjligt kitsch och souvenirer. Ett besök till slottet och en vandring genom Gamla Stans gränder är ett absolut måste för förstagångsbesökaren. Gamla stan ligger i stadsdelen Södermalm. ”Söder”, som det kallas av alla stockholmare är Stockholms folktätaste stadsdel. Detta blir extra tydligt kring områden som Mariatorget, Medborgarplatsen och Slussen. Shoppingen på Götgatan har mycket att erbjuda de yngre. Här kan man finna många spännande butiker och mysiga caféer. Söder är Stockholms utan tvekan mest bohemiska stadsdel.

Kungsholmen hittar man det ikoniska Stadshuset, hem till bland annat Nobelfesten och Kungsholmens mest populära turistattraktion. På Kungsholmens nordvästra del hittar du trevliga Hornsbergs strand. Här kan du under sommaren njuta av strandpromenader och äta på något av många uteserveringar.

Vill du hitta ett billigt flyg till Stockholm ska du söka via Bravoflys sökmotorn.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar