Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Ställen att besöka innan man dör: 4 magiska platser i Spanien

Destinationer

Ställen att besöka innan man dör: 4 magiska platser i Spanien

Ställen att besöka innan man dör: 4 magiska platser i Spanien
juli 06
19:05 2015

Drömlika vattenfall, sagoskogar, stenformationer med de ovanligaste formerna du kan tänka dig, grottor där drakar lätt kan somna, turkosa vatten, röd jord… I Spanien göms hundratals platser av spektakulär och okänd skönhet, som bevisar att du inte behöver åka världen runt för att få se ställen bortom det troliga.

Det finns så många att du kommer att ha svårt att välja vart du ska åka. Därför har vi valt ut några av dem för att göra beslutet lite lättare.

Irati regnskogen, Navarra

Tänk dig en skog så lummig att en älva eller en skogsdvärg kan komma fram när som helst. Måla jorden rött och himlen i tusen nyanser av grönt och rödbrunt och där har du det, Irati regnskogen. Detta är den näst största bok- och björkskogen i Europa, där bara Svartskogen i Tyskland är större.

bosque irati

As Catedrais stranden, Galicien

Belägen på kusten i provinsen Lugo, stranden As Catedrais har klippor som är mer än 32 meter höga, skulpterade av vinden och havet under många sekel. Det är verkligen värt ett besök. Vänta tills vatten ebbar ut och ta en promenad mellan de magnifika bågar och gigantiska valvgångar. Du kommer att känna dig som på en plats byggd av jättar.

catedrals

Garganta de los Infiernos, Extremadura

Naturreservatet Garganta de los Infiernos är utan tvekan ett av de mest fantastiska landskapen som göms i Spanien. Belägen i den eleganta provinsen Caceres, i hjärtat av Jertedalen, det är en plats full av vattenfall, forsar, kaskader och naturliga pooler samt stora runda bassänger formade i klippor. Om du gillar vandring, är detta en perfekt rutt som du inte bör missa.

garganta-infiernos

Garajonay Nationalparken, La Gomera, Kanarieöarna

Täckt i dimma eller under den skinande solen, lagerbladsskogarna i Garajonay Nationalparken ser ut som förhistoriska landskap… men utan dinosaurier. Denna mystiska plats brukade vara evigt insvept i diset, så gammal att den har varit med oss sedan tertiärtiden. Om du vill besöka den, ta ett flyg till La Gomera på Kanarieöarna. Men var försiktig, du kanske blir så förälskad i skärgården att du vill stanna för evigt.

gomera

Om författaren

Author

Author

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar