Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > Spektakulära tunnelbanor – del 1

Tema

Spektakulära tunnelbanor – del 1

Spektakulära tunnelbanor – del 1
september 21
21:09 2015

Vi har rest runt i världen för att visa dig några av de vackraste och mest moderna tunnelbanor. Du tänker säkert på Paris, med sin eleganta och nostalgiska atmosfär? Ok, vi säger inte nej, men fortsätt läsa och ta en titt på tunnelbanorna i München och Stockholm.

1. U-bahn – München, Tyskland

Tunnelbanan i München ligger i topp på listan. Den öppnades under 70-talet: färgglad, kreativ, modern och totalt funktionell. Att vänta på tåget under neonljuset kommer att få dig att tro att du har rest till framtiden. Bland de allra vackraste stationerna hittar vi Münchner Freiheit, med 11 ljuskolumner med 4 meter i höjd. Eller Westfriedhof, med sina enorma Igno Maurer ljuskronor.

tbanan

2. Tunnelbanan – Stockholm, Sverige

Det finns totalt 110 stationer i Stockholm, och 90 av dem är fullt dekorerade, målade och designade av mer än 150 olika artister. Stockholms tunnelbana är en ständig konstuppvisning. Mosaiker, kakel och riktiga romerska kolumner är alla en del av detta museum.

tbana

3. Tunnelbanan i Moskva – Moskva, Ryssland

Mosaiker, statyer, förgyllda stuckaturer… Elegans och överflöd är orden som beskriver tunnelbanan i Moskva. Den öppnades först 1935 med ett mål att vara ”Folkets hus”. En av våra favoritstationer är Majakovskaja. En riktig spektakel! Du kommer att älska det…

moscu

4. Formosa Boulevard Station – Kaohsiung, Taiwan

Tänk dig en enorm kupol gjord av lysande färgrika bitar av kristall. Det är det du ser om du besöker denna station, designad av konstnären Narciso Quagliata. En sak är säker, den passerar inte obemärkt och den bryter vardagsmonotonin till och från jobbet. Absolut psykedelisk!

formosa_boulevard_station_ii_by_pacmangeek-d5br55o

5. Konststationen – Napoli, Italien

En av de bästa moderna muséerna i Italien har hittat sin plats under jorden. Visst är det fantastiskt? I ombyggnadsprojektet i stadens tunnelbana deltog 90 nationella och internationella artister, som tillsammans skapade detta otroliga mästerverk. Convivius verser skrivna med neontuber, eller strukturer som symboliserar mänsklig kommunikation och intelligens är bara några exempel på vad du kan finna där.

metro-networks3

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar