Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Skulle du vilja besöka en pyramid mitt i Europa?

Europa

Skulle du vilja besöka en pyramid mitt i Europa?

Skulle du vilja besöka en pyramid mitt i Europa?
maj 15
23:21 2016

Om du gillar pyramider ska du veta att du inte behöver åka så långt som till Egypten eller Mexico för att få se en. Det är faktiskt i Europa, rättare sagt i Holland, som du kan få se en pyramid. Dessutom är den riktigt imponerande.

Så, om du vill uppleva en pyramid lik de exotiska pyramiderna i Giza eller Mexico kan du resa till Holland och besöka pyramiden i Austerlitz som ligger i Amersfoort.

shutterstock_116663209

Detta monument var byggd av Napoleons soldater 1804 och den inspirerades av den välkända pyramiden i Giza, i Egypten. Soldaterna hade sett pyramiderna i Egypten under striderna.

Upptäck den speciella pyramiden mitt i Europa!

Pyramiden i Austerlitz byggdes som en hyllning till den franska kejsaren Napoleon och initiativtagaren var generalen Marmont, som dessutom var Napoleons nära vän.

shutterstock_298067732

Pyramiden är 36 meter hög och den är väldigt lik de egyptiska pyramiderna. Att döma av formen kan man säga att den är en trogen kopia.

Det mest överraskande faktumet är att den byggdes färdigt under 27 dagar. En rekordtid!

På pyramidens top stor dessutom en obelisk i trä som är 13 meter hög.

Under många år stod pyramiden glömd, men till slut under 2004 blev den restaurerad och numera har den blivit något av en turistattraktion i staden Amersfoort i regionen Utrecht-Amersfoort.

Om du vill besöka denna speciella pyramid i Holland, det enda du behöver göra är att leta efter ett flyg. Du hittar de billigaste flygen på vår hemsida. Njut av Holland och glöm inte att besöka den enda Europeiska pyramiden!

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar