Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Afrika > Senegal, ett paradis på jorden

Afrika

Senegal, ett paradis på jorden

Senegal, ett paradis på jorden
mars 11
09:16 2015

Senegal är ett afrikanskt land som utmanar allas fördommar om kontinenten. Med en blomstrande ekonomi, överaskar Senegal alla besökare med sina fina stränder, god infrastruktur och interessant kultur, speciellt för dem som bara hört talas om Dakar och dess populära ”rally”.

Dakar, en stort huvudstad

Bland alla sevärda platser i huvudstaden, rekommenderar vi varmt IFAN-muséet med en attraktiv utställning av föremål som avspeglar de olika kulturerna i Västafrika, plus ett besök till det arabiska kvarteret.
Moskén är en imponerande byggnad som är inte tillgänglig för icke-muslimer, men byggnaden i sig själv och omgivningen är underbara att se. I kvarteret finns det marknader och butiker där man kan finna några av det finaste tyger i världen, av högklassig kvalitét.

Gorée-ön

”Gorée-ön” är också känd som Slavernas Ö i samband med landets mest tragiska historia. Den har ett vackert läge med en underbar natur, gott om resturanger och barer och små, säkra stränder. Fisket är en viktigt ekonomisk aktivitet här, och hamnen är värd att besöka då fiskebåtarna vänder tillbaka med sin fångst i en otrolig livlig och charmig miljö.

Retbá-sjön, den Rosa Sjön

Vi har säkert sett någon bild av sjön utan att identifiera den. I soliga dagar kan vi beundra ljuset som reflekteras i rosa skiftningar på ytan av sjön, på grund av salthalten och en särskild alg som bor i dess vatten. Sjön är en del av ett underbart naturområde med ”baobab”- träd och ”Ceiba”-träd, som tjusar alla fotografer.

”La Langue de Barberie”- Naturpark

Detta enorma och vackra naturparken är ett obligatoriskt mål. Man kan vandra igenom den till fots eller hyra en kanot och beundra parken och den fantastiska mängden av fågelarter från själva mynningen av Senegalfloden. Saint Louis är en stad med en interessant historia som ligger bara 20 km från parken och är ett bra ställe att vila ut efter dagens aktiviteter.

Om författaren

Cristina.catalan

Cristina.catalan

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar