Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Tema > SAS – Skandinaviens största flygbolag

Tema

SAS – Skandinaviens största flygbolag

SAS – Skandinaviens största flygbolag
september 25
23:43 2016

Scandinavian Airlines eller SAS, tidigare Scandinavian Airlines System, är ett konsortium baserat i de tre skandinaviska länderna Danmark, Norge och Sverige. Namnet är en förkortning på Scandinavian Airlines System. Bolaget bildades genom en sammanslagning av flera flygbolag från Sverige, Norge och Danmark. Konsortiets verksamhet består främst av europeisk flygtrafik och inrikes, utgående från de tre skandinaviska huvudstäderna. Interkontinental trafik utgår från Stockholm, Oslo och främst Köpenhamn. Totalt åtta långlinjer finns idag till både USA och Asien.

Under 2013 införde SAS nya serviceklasser ombord, delvis i en strävan att ta upp konkurrensen med lågprisflygbolag och nå ett mer varierad sammansättning av resenärgrupper. De tidigare klasserna Economy, Economy extra och Business ersattes av de nya benämningarna SAS GO, SAS Plus och SAS Business med olika grader av service, inkluderade måltider och andra förmåner.

SAS transporterade under 2015 över 28 miljoner passagerare till 119 olika destinationer i Europa, USA och Asien. Bolaget genomförde cirka 1 100 flygningar per dygn. Detta gör SAS till Skandinaviens största flygbolag.

Bagage

Det ingår alltid ett handbagage när du tar ett flyg med SAS. Utöver detta bagage får du även ha med dig en liten handväska eller väska med laptop. Storleken på dessa får inte vara större än att de går ned i ditt ordinarie handbagage om detta skulle begäras. Maxmåtten för ditt handbagage är höjd: 55 cm, bredd: 40 cm, djup: 23 cm och vikt: 8 kg.

Reglerna för incheckat bagage på SAS är enkla. Beroende på vilken typ av biljett du köper ingår det i regel ett incheckat bagage vid sidan om ditt handbagage. Om du reser med SAS Go, SAS Plus eller SAS Business ingår alltid ett incheckat kolli. Om du däremot flyger med biljettypen SAS Go Light ingår endast ett handbagage. Skulle du önska går det naturligtvis att lägga till ett incheckat bagage även här till en liten kostnad vilken varierar beroende på hur lång tid det är kvar till avgång. Ditt incheckade bagage får väga max 32 kilo.

Ombord hittar du ett brett utbud av mat och dryck och beroende på typen av biljetten ingår det eller så får det köpas till.

Du kan hitta de billigaste biljetterna med SAS på Bravofly. Den stora sökmotorn erbjuder biljetter till alla destinationer dit SAS kan ta dig.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar