Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Rotterdams industriella charm

Europa

Rotterdams industriella charm

Rotterdams industriella charm
november 14
22:09 2016

Rotterdam är Europas största hamnstad och ofta hamnar den i skuggan av sin storebror Amsterdam. Detta är synd då Rotterdam har så mycket att ge sina besökare. Rotterdam är en gammal industristad, men som vibrerar av konst, design och unga entreprenörer. En arbetarstad som satt på sig finkläderna utstrålar framtidstro. Vi rekommenderar här några ställen att besöka i en av Europas intressantaste städer.

Markthal är Nederländernas största inomhusmarknad. Byggnaden invigdes första oktober 2014 och fylldes sedan med restauranger, barer och mataffärer. Strukturen liknar en tunnel vars insida dekorerats med stora, färgglada frukter och grönsaker.

En plats man inte får missa i Rotterdam är Piet Bloms sneda hus. Piet Blom byggde sina sneda, kubformade hus i gult och grått 1984. De ligger precis utanför De Markthal i kvarteret de Blaak. Arkitektens idé var att skapa en skog av hus likt en trygg oas mitt i den brusande staden. De flesta husen är bebodda idag men ett finns öppet för allmänheten och det heter the Show Cube.

Hotel New York ligger i Holland America Lines före detta högkvarter. Det är härifrån tusentals holländare tog sina första steg mot ett nytt liv på andra sidan Atlanten i början av 1900-talet. Det är ett fint byggnad som bevarat sin industriella charm och restaurangen erbjuder numera populär brunch på helgerna. Området kring Wilhelminaplein är ett av de nyaste i Rotterdam. Det är de gamla hamnkvarteren som idag fått en nystart. Härifrån tar du dig in till centrum om du tar en promenad över Rotterdams stolthet, Erasmusbron, eller med taxibåtar över floden Maas.

Museumpark byggdes 1927 och i dag finns fem olika museer samlade på en och samma plats. Onödigt att säga att detta är centrum för Rotterdams konstscen. Här ligger bland annat NAI (Netherlands architecture institute) med en imponerande kollektion av skisser, ritningar och modeller av 1900-talets mest betydelsefulla arkitekter. På Kunsthal är man alltid på hugget med minst tjugo olika utställningar av fotografi, design, modern konst, mode och mycket annat.

Rotterdam erbjuder dessutom en mängd bra platser att äta på oavsett budgeten du har och en vibrerande nattklubbsscen.

Du flyger billigast till Rotterdam om du bokar flygbiljetten på Bravofly sökmotorn.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar