Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Rajasthan – som i en annan värld

Destinationer

Rajasthan – som i en annan värld

Rajasthan – som i en annan värld
oktober 24
13:57 2016

Det finns få ställen i världen där jag har känt mig närmare en saga som i den indiska provinsen Rajasthan. Den sagolika arkitekturen och landskapet bidrar självklart till upplevelsen. Om man åker till Rajasthan finns det några nyckelpunkter som man absolut inte får missa.

Den första är Udaipur, en stad som ligger vid en sjö med en palats mitt i sjön som ger en den overkliga känslan av att den flyter på vattnet. Även om man bor på billigare hotell kan man få känna sig som en kung för en dag. Om man bor på en haweli, det vill säga ett omgjort palats eller större medeltidshus kan man vara omgiven av originalmålningar från medeltiden samt sova på en divan under de bågformade fönster i den typiska moguliska stilen. I Udaipur bör du inte missa Maharajas stora palats som ligger ovanför sjön.

Ett annat ställe som man inte borde missa är Pushkar. Den är väldigt liten och pittoreskt belägen vid en liten sjö och här få man absolut bästa och billigaste shopping av lokalprodukter som tyger, smycken, kläder, hantverk etc.

Nästa stop är Jodhpur, den blåa staden. Jodhpur är belägen under ett moguliskt medeltidsfort och alla fasader i staden är blåa. I solnedgången står de blåa husen i en fantastisk kontrast till det rödaktiga fortet. Här kan man också få den godaste mangolassi, en läcker, svalkande dricka gjord på mango och yoghurt.

Det sista stoppet i Rajasthan som inte får missas är Jaisalmer, ’den gyllene staden’. Jaisalmer är den mest avlägsna staden i Rajasthan. Den ligger mitt i öken och nära den pakistanska gränsen. Ökenstaden fick sitt namn från färgen på fasaderna. De är guldfärgade precis som ökensanden som omger dem. Staden ligger inuti fortmurar och den byggdes under 1100-talet. Den är full av hawelis, torn och palats och många är numera ombyggda till hotell och vandrarhem. Om du vill göra en kamelsafari i öken är det hit du ska åka.

Rajasthan har många städer som är värda ett besök. Detta är bara ett urval. Provinsen är full av jainistiska tempel och rajput palats som alla är häpnadsväckande. Vilken rutt man än väljer i Rajasthan, kommer man att se ställen som kommer att lämna en med en känsla av att man verkligen har varit i en annan värld.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar