Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Prag – det evigt sagolika

Europa

Prag – det evigt sagolika

Prag – det evigt sagolika
september 14
13:18 2016

Prag är en av Europas bäst bevarade storstäder som har vuxit kring en plan som lades ut redan för 1000 år sedan. Prag ligger vid Vltava floden som delar staden i två delar och som betonar det romantiska i stadens geografiska läge och arkitektur. Vart än man tittar ser man en horisont som kantas av medeltids kyrktorn och magnifika broar och stenbelagda gator.

Det sagolika slottet sträcker sig vid floden och reser sig ovanför den fantastiska Karlsbron. Arkitekturen överallt i staden är faktiskt ganska sagolik och extravagant. Om du lägger till en oförglömlig klassisk musik som hörs lite överallt i staden och nuförtiden även den goda maten och drycken får du en stad som förtrollar alla sina besökare.

Prag är vackert året om, även om staden är mest välbesökt under jul- och påskhelgen samt under sommarmånaderna. Våren erbjuder generellt väldigt bra väder och en mer avslappnad typ av turism. Färgglada blommor målar om staden och Internationella musikfestivalen är i full gång.

Under hösten färgas staden av löven i gulröda färger och under vintern har du chansen att bevittna den magiska staden under det vita snötäcket. Staden är dessutom betydligt mindre turistisk under vintern. De kringliggande bergen och skiresorts är däremot fullpackade, så om du vill njuta av den bohemiska naturen är april och maj de perfekta månaderna och du får ha hotell och retsuranger nästan helt för dig själv.

Full av sagolika utsikter får Prag även den mest vana resenären att stanna till och ta foton. Karlsbron är kanske turisternas största attraktion och Prags symbol. Vyn från bron mot Gamla stan som smyckas ut av katedralens torn och husen i Mindre kvarteren lämnar ingen oberörd. Denna himmelska utsikt förändras medan du promenerar över bron i sällskap av barocka helgonskulpturer som smyckar de gotiska pelarna. Några kvarter bort från bron hittar du Gamla stans torg (Staroměstské náměstí), stadens mittpunkt och en före detta medeltidsmarknad som kantas av pastelfärgade barocka hus – lätt ett av de vackraste torgen i Europa. Detta är Prags pulsåder som dessutom hemmet till den populära astronomiska klockan. Torget är enormt och dess popularitet är helt berättigad.

Ett annat ställe i Prag som du absolut inte får missa är den oförglömliga vackra judiska kyrkogården från 1400-talet.

Prag har så otroligt mycket att erbjuda sina besökare och vare sig du besöker staden under sommaren, hösten, vintern eller våren kommer du att bli förtrollad. Du hittar de billigaste flygbiljetterna på Bravofly.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar