Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Paris – kärlekens och ljusets stad

Europa

Paris – kärlekens och ljusets stad

Paris – kärlekens och ljusets stad
november 06
22:06 2016

Paris har kallats kärlekens och ljusets stad. Paris är verkligen båda av dessa och har alltid ansetts som en av de mest romantiska städerna i världen. Oavsett dina intressen kan du njuta av långa promenader från Montmartre till Quartier Latin. Förr eller senare kommer du antagligen hamna på ett kafé, stå på Pont Neuf-bron, eller utforska en second hand-butik i stadsdelen Marais.

Paris vackra läge vid den fridfulla och romantiska floden Seine utgör en perfekt miljö vare sig din plan är att strosa runt utan att brådska eller att se så många attraktioner som möjligt. Över 30 miljoner turister kommer till Paris varje år, dragna av den läckra maten och naturligtvis modet.

I Paris finns det gott om platser som du inte borde missas. Den mest besökta platsen i Paris är Notre Dame, den fantastiska katedralen som besöks av mer än 10 miljoner turister varje år och tillsammans med Eiffeltornet är den något av stadens symbol.

I Paris hittar man dessutom Louvre, ett av de största muséer i världen med en imponerande samling klassisk konst som inkluderar bland annat Mona Lisa av Da Vinci. Om du föredrar modern konst ska du ta dig till Centre Pompidou, en stor postmodern och högteknologisk arkitektonisk plats där du hittar Musée National d’Art Moderne (det största moderna konstmuseet i Europa).

Ett område där du får känna den romantiska sidan av Paris är Montmartre. Detta är ett av de mest populära historiska områdena med Sacré-Cœur på toppen av den 130 meter höga kullen – den högsta punkten i Paris. Området är berömt för sina kaféer och här hittar man bland annat den välkända nattklubben Moulin Rouge.

Har du tid, försök att ta dig till Versailles, en by som ligger 20 km utanför Paris och besök det överdådiga barocka slottet som brukade vara hem till Ludvig XIV och senare även Napoleon.

Vare sig du väljer att spendera en romantisk helg i denna fantastiska stad eller en vecka med hela familj hittar du de billigaste biljetterna med Ryanair. Köper du dessutom biljetterna direkt på Bravofly sökmotorn ingår en reseförsäkring. Ryanair är ett av flygbolagen som har minst förseningar i Europa och ett av de absolut billigaste. Så tveka inte och boka din biljet med Ryanair nästa gång du flyger till Paris.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar