Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Asien > På en luffarbudget i Indien

Asien

På en luffarbudget i Indien

På en luffarbudget i Indien
december 28
16:52 2015

Att åka till Indien kan vara ditt livs upplevelse. Indien drar miljontals turister varje år, och det är av olika anledningar som de åker dit. Oavsett om du reser för att göra en kurs i yoga, njuta av solnedgångar på stranden, vandra i Himalaya eller besöka några av tusentals otroliga monument, en sak är säker: Indien kommer inte att lämna dig oberörd!

Idag fokuserar vi på backpackers som reser på en begränsad budget i Indien. Först och främst borde du veta att Indien är en av de absolut billigaste destinationerna i världen. Där är det fullt möjligt att bo, äta och resa för cirka 100 kronor om dagen.

Vart du än åker finns det massvis med hotell och vandrarhem där du kan bo mycket billigt, och även om man hör skräckhistorier om smutsiga rum invaderade av kackerlackor är det faktiskt möjligt att hitta ett enkelt, rent rum för 20-30 kronor per natt.
När det kommer till maten behöver du inte leta länge innan du har funnit en läcker indisk thali för 5-10 kronor. Missa inte för all del den fantastiska masala dosa, en rispannkaka fylld med curry som serveras med kokossås till frukost och som du kan hitta för 2-5 kronor. Du kan få äta på en helt ok restaurang för 15 kronor eller på de enklare som kallas dhaba för under 5 kronor. Möjligheterna är nästan oändliga.

hotel india

Den indiska matkulturen är underbar, men du får inte glömma att vara försiktig. Det rekommenderas att inte dricka kranvatten och du borde undvika att äta sallad som tvättas i kranvatten. Det är lätt att bli magsjuk i Indien och det är bättre att vara extra försiktig än att ta onödiga risker.

food india

När det kommer till att ta sig runt i indien, det absolut smidigaste sättet att resa är med tåg, då Indien har ett utbrett tågnätverk. Det billigaste alternativet är andra klass sovvagn. Du kan räkna med ett pris på ungefär 10 kronor för varje 100 km. Det är ofta fullt så du måste planera och köpa biljetter i förväg. Andra sätt att ta sig runt är med buss, som också är mycket billigt.

Inträdet till många monument är dyrare för turister men även så kostar de flesta runt 20 kronor.

Du kommer knappast behöva vända på varje rupee när du är i Indien och för väldigt lite pengar kommer du att få så mycket att det lätt kommer att tillåta dig att förlänga din vistelse lite extra.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar