Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Oslo – lika delar sommar och vinter

Europa

Oslo – lika delar sommar och vinter

Oslo – lika delar sommar och vinter
september 21
13:48 2016

Oslo är en stad som är intressant både under sommaren och vintern. På sommaren finns det massor av fina badplatser och på vintern kan du ta spårvagnen till fina längdspår. Staden är liten till ytan, men Norges huvudstad bjuder även på restauranger i världsklass och massa bra caféer, roliga evenemang och bra sevärdheter.

Oslo är omgivet av vatten och det finns massor av bra badställen. Det finns gott om stränder runt om i Oslo, det är bara att välja. Om du vill bada i sötvatten är Frysja ett bra alterniv, som ligger mellan Maridalsvannet och Kjelsåsveien. Det är ett naturområde som är populärt för vandring och friluftsaktiviteter. Ett annat tips är att ta sig ut till öarna utanför Oslo. Du kan åka färja från Vippetangen och sedan välja mellan små vikar eller stora badplatser.

Oslo är minst lika intressant för ett vinterbesök. Under vintern kan du till exempel besöka Holmenkollen, som bjuder på skidmuseum, hopptorn, skidsimulator och café. 2011 byggdes området om för VM. Runt hela Oslo finns fantastiska längdskidspår och längdskidåkning är en nationalsport som gör att Osloborna vallfärdar till spåren under vintern.

När det gäller restauranger har Oslo mycket att erbjuda, allt från små enkla caféer till restauranger i världsklass. Ett tips är att ta sig bort från turiststråken på Aker Brygge och Karl Johann, och istället söka sig in i de olika stadsdelarna, det är mer prisvärt och här hittar du ställena som Osloborna själva äter på.

Förutom stadens centrum finns det flera fina områden att upptäcka. Mitt i staden, i stadsdelen St. Hanshaugen, ligger den kända “Telthusbakken”, med små trähus i olika färger, tätt bebyggda och placerade på en kulle. Den bör man inte missa. Ett annat tips är att besöka parken Botanisk Hage (Botaniska trädgården) och strosa i parken framför det kungliga slottet.

Om du bara är på kort besök är ett bra tips att köpa ett Oslo Pass. Det gäller i 24, 48 eller 72 timmar och ger inträde på 30 museer och attraktioner, gratis kollektivtrafik, gratis parkering på kommunala platser, inträde till utomhusbad, vandringsturer och rabatt på bland annat sightseeing och att hyra bil.

De billigaste flygbiljetterna till Oslo hittar du på Bravofly, vare sig du är ute efter en helg eller vill göra ett längre besök och utforska denna vackra stad på djupet.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar