Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Nya Zeeland, landet där ”Sagan om ringen” utspelade sig

Destinationer

Nya Zeeland, landet där ”Sagan om ringen” utspelade sig

Nya Zeeland, landet där ”Sagan om ringen” utspelade sig
mars 20
09:07 2015

Nya Zeeland är ett turistinriktad resemål, veldigt populärt under de senaste åren, mycket tack vare inspelningen av filmerna ”Sagan om ringen” (”The Lord of the rings”) i detta land. Gröna landskap, en orörd natur och lugna städer, är alla tillsammans särdrag för ett väldigt speciellt land, som högt värdesätter sin miljö och gärna visar upp den för turister, så att man kan njuta av en unik erfarenhet.

Mount Cook

Mount Cook, även kallad för ”Aoarake”, är den högsta bergsspetsen i Nya Zeeland. Från dess topp kan man beundra en hissnande utsikt med glaciärer och vita bergstoppar. Mount Cook är belägen i naturparken med samma namn, och trots dess 3.754 meter höga höjd, är det inte alltför besvärlig att klättra opp för berget.chr_4

Auckland

Auckland är en av de mest interessanta städerna att besöka. En stad vid kusten, med en mångkulturell miljö och vackra stränder. ”Skytornet” som höjer sig i horisonten, är en strålande och välkänd byggnad. Från dess topp kan man beundra en underbar utsikt. Auckland erbjuder en mängd muséer, kvarter med olika atmosfärer och en trevlig hamn, där man kan hyra en båt och besöka ”Haurakiviks”-öarna som ligger i närheten.

Mãori befolkningen

Ursprungsbefolkningen i Nya Zeeland är en del av landets historia, men också närvarande i landets nutid. Representativa fynd och information om och från dess kultur är utställt på nationalmuséerna, men vi kan också besöka platser där deras kultur fortfarande är levande, som exempelvis deras”mareas”, eller samlingsplatser, eller njuta av uppträdanden av deras välkända ”haka”( deras traditionella krigsdans).

”Stewart-ön”

Stewart-ön är en avlägsen och fjärran plats, knappt urbaniserad. Där kan man förvilla sig och upptäcka fantastiska ställen. Man kan finna olika vikar med underbara stränder, skog och områden fortfarande bebodda av Mãori-folket. Ett stort antal aktiviteter kan avnjutas här, i det Nya Zeeland som har blivit idealiserat i och med Peter Jacksons filmer.

Om författaren

Cristina.catalan

Cristina.catalan

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar