Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Europa > Norwegian tar dig till Alicante, den spanska kustpärlan

Europa

Norwegian tar dig till Alicante, den spanska kustpärlan

Norwegian tar dig till Alicante, den spanska kustpärlan
november 13
22:01 2016

Alicante är Spaniens åttonde största stad och på senare år också en välkänd turistdestination som lätt kan vilseleda en att tro att massturismen har förstört den ursprungliga charmen och skönheten som Alicante onekligen en gång hade. Det är dock helt fel och Alicante har trots turismen bevarat mycket av sin äkta charm så typisk för mindre spanska kuststäder. Alicante är Costa Blancas huvudstad. Stränderna hör till de bästa i Spanien och det gynnsamma klimatet året runt och stadens praktiska storlek gör Alicante till en perfekt semesterdestination. Här kan man enkelt ta sig runt till fots mellan sevärdheterna.

När du kommer hit ska du inte missa torget Plaza del Carmen i det medeltida området Santa Cruz. Från Plaza del Carmen ta en promenad genom El Barrio, de gamla kvarteren. Gatorna är mer som smala gångar och kantas av små vitkalkade hus med dekorationer av färgglatt kakel och ofta massvis med blomkrukor. Vill man få den bästa utsikten ska man ta sig till en av Alicantes mest populära sevärdheter – den medeltida borgen Castillo de Santa Bárbara som ligger på toppen av berget Mount Benacantil. Härifrån ser man i stort sett hela Alicante och får en fin vy över bukten.

Dag två är perfekt att börja med ett besök på Alicantes saluhall och matmarknad, Mercado central. Bara den ståtliga byggnaden, som uppfördes 1911–1912, är intressant att se med bland annat sin vackra takkupol. Men här kan du också köpa spanska läckerheter som stora oliver, den torkade skinkan Jamón Ibérico och turrón, den spanska nougaten som innehåller mandel, äggvita, socker och honung.

För soldyrkare finns en liten fin sandstrand precis nära allt. Där samlas barnfamiljer, ungdomsgäng och annat folk i alla åldrar för att sola, bada och ha picknick. På kvällen är det mysigt att ta en promenad längs hamnpromenaden Explanada de España. Här kan ni spana på exklusiva båtar eller bara beundra själva promenaden som är gjord av miljontals små plattor i vitt, svart och rött, lagda i ett böljande mönster.

Vill du flyga till Alicante billigt och bekvämt rekommenderar vi att flyga med Norwegian. Du kan ta ett direktflyg från både Stockholm och Köpenhamn och landa i Alicante efter bara 3-4 timmar. Avgångarna är rätt många vilket garanterar ett bra urval både tids- samt prismässigt. De billigaste biljetterna hittar du på Bravofly sökmotorn.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar