Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Amerika > Njut av livet i ‘Änglarnas stad’

Amerika

Njut av livet i ‘Änglarnas stad’

Njut av livet i ‘Änglarnas stad’
oktober 19
22:32 2016

Los Angeles eller ‘änglarnas stad’ förknippas oftast med den amerikanska drömmen och porträtteras som ett paradis för rika. Detta kan kanske verka avstötande för dem med ett lite mindre budget, men det finns en Los Angeles för alla plånböcker och alla smaker. Los Angeles är en smältdegel av kreativitet – och av olika kulturer. Inom loppet av några kilometer kan man besöka Koreatown, Little Armenia och Thai Town. Det är trångsynt att enbart se Los Angeles som de rikas och den ”ytliga” nöjesindustrins hemvist.

Förutom Hollywood, som alla känner till finns det ett antal mytiska platser i Los Angeles som man absolut inte får missa. Vill man kombinera en kulturell resa med sol och bad ska man åka hit mellan april och oktober då bra väder kan garanteras, även om i augusti och september kan temperaturen nå upp till 40 grader. De ideala ställen att njuta av sol och bad är Venice Beach eller Santa Monica. Här råder en mycket lugnare atmosfär än inne i Los Angeles och många av hotellen är belägna precis vid stranden. I Venice kan du gå på strandpromenaden i flera timmar och kika på all underhållning. Stranden är sedan 60-talet känd som hippiedelen av Los Angeles och numera är det fullt av allt från hipsters till skejtare. I Santa Monica kan du promenera ut till nöjesparken på berömda Santa Monica Pier.

I Los Angeles finns några av världens mest besökta nöjesparker. För små barn passar Disneyland i Anaheim och Universal Studios i Universal City bäst. I Universal kan du dessutom åka på en guidad tur genom alla inspelningsstudior där många stora hollywoodfilmer har spelats in.

Los Angeles mest kända stadsdel är Hollywood. Trottoaren längs Hollywood Boulevard och Vine Street kallas Hollywood Walk of Fame, som är belagd med kvadratiska stenar av konstgjord marmor, var och en försedd med en röd stjärna med namn på filmstjärnan inuti. Nästan ett måste om man besöker LA.

Annars är Los Angeles ett riktigt shoppingparadis. Förutom de dyra märkesaffärerna som finns i Hollywood kan du faktiskt hitta ställen där du kan shoppa betydligt billigare än i Sverige. Det finns gott om shoppingcentra för det. Ett självklart val är Groove.

Numera är Los Angeles en lågprisdestination med direktflyg från Stockholm med Norwegian. Du hittar de billigaste biljetterna på Bravofly sökmotorn.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar