Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Asien > Nepals Himalaya från Pokhara

Asien

Nepals Himalaya från Pokhara

Nepals Himalaya från Pokhara
maj 30
10:23 2016

Nepal är ett otroligt vackert land och kanske mest känd för den enormt populära vandringsindustrin. Det finns mängder av vandringsruter, i olika svårighetsgrader och längder. En av de populäraste, vackraste och samtidigt relativt lättillgängliga vandringsruter är Annapurna basläger. Det finns egentligen två sätt att få se och vandra runt Annapurna. Baslägret är det kortaste alternativet, men en annan som är lika populär är Annapurna kretsen. För att nå de båda ska man börja och förbereda sig i Pokhara, den andra största staden i Nepal (efter Kathmandu), men som ofta ger en känsla att man befinner sig i en stor by, och med det menar jag inget negativt, tvärtom.

Pokhara är en av mina favoritplatser på jorden. Känslan att tiden har stannat spelar nog en stor roll, liksom den lugna atmosfären, den naturliga skönheten, och inte minst de häpnadsväckande utsikterna över Himalaya som följer en vart än man går.

Pokhara ligger 200 km väster om Kathmandu, och det vanligaste sättet att komma dit är med bussen. Detsamma gäller om du kommer in från Indien. Du tar bussen från gränsstaden Sunauli.

Staden ligger vid sjön Phewa, och de vackraste promenaderna och utsikterna får man här. Dessutom, de bästa logialternativen hittar du vid sjön, ett område som populärt heter ’lakeside’. Nepal är billigt, och i Pokhara kan du hitta ett anständigt rum för under 30kr, och en god ’thali’ eller ’momos’ för under 7 kr.

Det finns mycket att göra i Pokhara. De flesta som kommer hit spenderar några lugna dagar här innan de påbörjar sin vandring i Annapurna, men även om du inte är vandringsfantast kommer du att hitta aktiviteter att njuta av i staden.

Då Pokhara är omgiven av häpnadsväckande Himalaya, kan man röra sig inom och runt staden för att få uppleva de bästa utsikterna. Om du vill få en känsla vad en vandring går ut på men inte göra en längre vandring, kan du göra en dagsvandring till Sarangkot, som erbjuder underbara utsikter över bergen och sjön. Det är rätt brant, men det finns alternativ att komma upp med bil eller motorcykel som kan hyras rätt billigt.

Annars kan du hyra kanot och ro på sjön eller göra både enklare eller mer avancerade ruter med mountainbike som finns att hyra lite överallt. Pokhara är omgiven av fantastiskt vackra kanjoner och floder och en sak som du inte borde missa är att gå på forsränning på en av dem.

shutterstock_395143000

Pokhara är en plats som erbjuder mycket och som lämnar en med längtan att komma tillbaka.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar