Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Några tips för ensamma luffare

Destinationer

Några tips för ensamma luffare

Några tips för ensamma luffare
oktober 17
10:48 2016

 

Att ge sig ut på en längre resa alldeles själv kan låta avskräckande, samtidigt som det kan innebära att man ger sig ut på sitt livs äventyr. Det finns hur som helst saker man bör tänka på. Att ta steget till en första resa själv är det svåraste. Men när man väl har provat det en gång, man vill göra om det och många tycker att det är det absolut bästa sättet att resa på.

Det första du måste tänka på är att göra upp en plan, framför allt var du vill åka, budgeten du har samt hur lång resan kommer att bli. Om du reser till länder där transporten inte fungerar så väl som du är van vid, måste du vara beredd att saker kommer att ta längre tid än vad du planerat och att ibland det kommer att innebära att du måste improvisera. Det är därför viktigt att vara flexibel och beredd på att ändra planer. Jag skulle föreslå att inte boka all logi innan du reser eftersom detta kan innebära att det kommer att bli mer komplicerat med avbokningar om något kommer upp och du måste ändra dina planer. Istället föreslår jag att boka några flyg eller tåg på längre distanser i förväg, men att vara mer öppen med kortare sträckor samt logi.

Detta kommer inte bara att göra din resa lättare, utan också ge dig en känsla av frihet.

Var beredd på att känna dig ensam ibland. Att resa själv kan vara utmanande då du måste lösa alla problem själv. Frustrerande situationer med transporten som inte fungerar som den borde eller missförstånd i receptionen på ditt vandrarhem gör ofta att man känner sig ganska ensam, men när man väl löser eller accepterar dessa situationer har det en positiv effekt för ens självförtroende.

Samtidigt som du kan känna dig ensam ibland finns det ett gemenskap bland alla resenärer. På min långa resa i Asien var jag aldrig själv längre än ett par timmar, förutom när jag valde ensamheten. Så var beredd på att träffa nya vänner.

Var också försiktig med personliga ägodelar. Ta ditt pass och din plånbok alltid med dig, även om du lämnar hotellrummet bara för en kort stund.

Försök att behålla en positiv inställning även i tuffa situationer för du kommer att bli belönad när saker till slut löser sig. Och glöm inte kameran!

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar