Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Reseråd > Några rekommendationer innan man besöker Moskva

Reseråd

Några rekommendationer innan man besöker Moskva

Några rekommendationer innan man besöker Moskva
mars 26
09:15 2015

Den välkända staden Moskva, erbjuder inte bara en mängd monument att beundra, det finns många fler anledningar för att besöka staden. Dock fungerar samhället på ett helt annat sätt än vårt, och det kan vara lite nedslående ibland, men borde inte vara något att oroa sig för. I alla händelser, när man reser till vilken stad som helst i världen, blir resan mycket angenämare om vi på förhand fått praktiska råd och information. Därför ger vi här några rekommendationer som kan vara till nytta.

Invandringsformulär och tulldeklaration

De flesta besökare måste fylla in dessa formulären och behålla dem tills de lämnar landet. Personuppgifter, nästa destination, antal bagage och orsaken för resan, är några frågor som måste besvaras. Att deklarera valutabeloppet som förs i landet, såväl som eventuella vapen eller särskilda mediciner är också obligatoriskt. Att fylla i dessa formulärer korrekt och alltid ha dem med sig, kommer and undvika större problem med bagagen då man lämnar landet. I fall vi skulle förlora formulären, bör man fylla i en polisanmälan och bevara den tillsammans med passet, om det skulle begäras.moscow-metro

Säkerhet

Även om det inte är vanligt att bli stulen i Moskva som turist, finns det rånare och ficktjuvar som i vilken storstad som helst, så det är best att vara försiktig. Det kan hända att polisen ber oss visa passet när som helst. Om vi skulle ha något problem med polisen eller om passet blir konfiskerad av någon anledning, är det tillrådligt att först anteckna polisens identitetsnummer och sedan ta kontakt med ambassaden och be dem om råd.St-Basils-Cathedral-Red-Square-Moscow

Protokoll

De flesta ryssar talar endast ryska. Att ta med sig en anteckningsbok med de vanligaste fraserna på ryska kan vara till hjälp. Om man ska äta middag på resturang, blir 10% av räkningen en lämplig dricks, även om det kan variera beroende på hur tillfredsställande servicen varit.
Skulle vi bli bjudna hem hos någon, bör vi ta med någon present till värdfolket. Något från vårt eget land blir alltid uppskattad. Även om man inte är hungrig måste man smaka på de olika rätterna och dryckesvarorna, och delta i alla skålar, för att vara artig. Ryssarna är mycket gästvänliga och artiga mot utlänningar, därför är det passande att visa tacksamhet och besvara deras vänlighet.

Om författaren

Cristina.catalan

Cristina.catalan

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar