Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Några av Brasiliens pärlor

Destinationer

Några av Brasiliens pärlor

Några av Brasiliens pärlor
september 12
13:18 2016

Att resa i Brasilien är väldigt enkelt: det finns ett bra bussnätverk i hela landet och om du vill förflytta dig på längre distanser i detta enorma land finns det billiga inrikesflyg som förbinder de flesta storstäder.

Även om det sägs att Brasilien kan vara osäkert eller till och med farligt för ensamresande, speciellt för kvinnor, så tror vi att det inte är mer farligt än på de flesta andra ställen. Att inte gå runt med dyra kameror, synliga mobiltelefoner, surfplattor eller smycken är ett tips och att inte gå in i favelas ensam är ett annat.

São Paolo

Att flyga till São Paolo är ett bra sätt att påbörja resan. I denna fantastiska stad finns det så otroligt mycket att se, men vi vill ge ett tips på några pärlor som inte bör missas: hyr an cykel och spendera dagen i Iberapuera, stadens största park. Nära parken hittar du Igreja Nossa Senhora Do Brasil, en av stadens vackraste kyrkor. Du borde spendera en kväll i Villa Madalena, en av São Paolos trendigaste stadsdelar och den absoluta gastronomiska höjdpunkten. På Mercado Municipal kommer du att få se och smaka på frukter och grönsaker som du bara kunde drömma om!

Iguazu

Du bör för all del inte missa Iguazu vattenfall, som av UNESCO beskrivs som världens vackraste. En dag kan du promenera och njuta av panoramautsikter från den brasilienska sidan, men den andra dagen kan du gå över till den argentinska sidan som erbjuder närmare titt på vattenfall och där du kan spendera timmar med att promenera runt vattenfallen och i djungeln.

Pipa och Porto Do Galinhas

Vi rekommenderar att spendera några dagar vid havet och besöka de avslappnade städerna Pipa och Porto Do Galinhas där du kan njuta av ett lugnt hav och fantastiska stränder gömda mellan höga klippor och förmodligen få chansen av simma med delfiner. Missa inte chansen att snorkla och dyka.

Rio de Janeiro

Man kan inte besöka Brasilien utan att besöka Rio de Janeiro. I denna otroliga stad finns det så mycket att se och självklart får du inte missa Corcovado, Ipanema och Copa Cabana även om stränderna är oftast fulla. Om du är mer av en konstälskare ska du ta dig till stadsdelen Santa Teresa. Är du ute efter ett livligt nattliv ska du gå till Lapa som ligger nära.

Brasilien är ett land att förälskas i och oavsett hur lång din resa blir kommer du att njuta av varje dag.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar