Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Amerika > Maya Rivieran

Amerika

Maya Rivieran

Maya Rivieran
mars 02
15:38 2015

Maya Rivieran är ett mycket välkänt ställe. Det är troligtvis det största resmålet i Mexiko. Den är omgiven av det Karibiskahavet och där räknas det in oändliga och idylliska stränder med krystallklartvatten, till nöje för alla turister. Vi rekommenderar dock att inte bara bli kvar på hotellet . MayaRivieran gömmer många skatter redo att upptäckas.

Chichen Itzá

Chichen Itzáruinerna är avsedda som ett av värdens sju nya underverk och tillhör Värdsarvlistan enligt UNESCO. En gång i tiden var det en viktig stad med stora byggnader. Idag kan vi bland de
återstående ruinerna finna, ”Kukulkán Pyramiden, det Astronomiska Observatoriet och Templet med de tusen kollonnerna”. Att lära känna dessa ruiner, i ett utmärkt konserverat tillstånd, är grundläggande för att kunna förstå en av de mest fascinerande civilisationerna i vår historia.
Pyramid of Kukulkan seen from Temple of the Warriors

Tulum

Detta är den enda staden som ligger på kusten vid det Karibiskahavet. Även om staden inte är särkilt stor, är den en av de tre mest besökta arkeologiska orterna i landet och det är inte förvånande: kontrasten mellan ruinerna, stranden och havet är hissnande. Den är belägen på en klippa och omgiven av ett skogsområde och förmodas att vara ett strategisk ort för handel till Mayabefolkningen.

”Cenotes”

”Cenote”na är naturliga grottor översvämmade av vatten och upplysta av de solstrålar som klarar att nå dem. Hålorna förvandlas då till naturliga underjordiska pooler. Det finns mer än 6000 ”cenotes” på MayaRivieran. Det är förtjusande ställen där man kan simma eller dyka och de flesta är lätta att tillträda. Det blir inte svårt att hitta en reseguide med information om de mest interessanta ” Cenotes” i närheten av vår logi. Det krystallklara vattnet glittrar med solstrålarna som släpps igenom överdelen av grottan,och förvandlar dessa till magiska ställen.

Taggar

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar