Flyg-och reseupplevelser

BRAVOFLYBLOGGEN
Home > Destinationer > Mallorca – så mycket mer

Destinationer

Mallorca – så mycket mer

Mallorca – så mycket mer
april 27
11:25 2016

Mallorca är den största ön i Balearerna och en av de populäraste semesterdestinationer i Europa. När man hör ordet tänker man på charter, stora hotell, sangria i literstora glas och festandet. Jag hade samma bild när jag åkte till Mallorca för första gången, och jag blev riktigt förvånad efter en vecka där.

Den sydvästra delen av ön är populär för sitt festande med Magaluf som festens mecka. Dessutom ligger de flesta stora hotell och charter-arrangemang här. Här kan man hitta vackra vikar och stränder, men under sommaren ska man vara beredd på att det är fullpackat.

Den norra sidan av ön är betydligt lugnare och den nordöstra är väldigt pittoresk med en underbar kustremsa som kantar Llevant Nationalparken där du kan njuta av underbara vandringar.

På västra sidan av ön ligger Serra de la Tramuntana, bergskedjan som är med på UNESCOs Världsarvslistan. Den ligger som en bred mur mellan slätten på öns innersta del och havet. Här får du underbara möjligheter för en aktiv semester vare sig du gillar cykling eller vandring. Vägarna längs med havet erbjuder otroliga utsikter över Medelhavet, men kör försiktigt då de är smala på ställen och kurvor är vassa. Några byar som man inte borde missa är Deía, Valdemossa och Sóller. Hela kustremsan på denna sida är absolut häpnadsväckande med många relativt svårtillgängliga vikar gömda bland höga klippor. Man kan nå dem lättast om man ger sig ut på en vandring och en av de mest fantastiska är utan tvekan Torrent de Pareis.

På den norra sidan av ön borde du besöka Pollensa som geografiskt sett är Tramuntanas svans. I den underbara pittoreska staden kommer man att uppskatta medeltidsarkitekturen och den avslappnade atmosfären. När man är i Pollensa får man inte missa Faro Formentor, en fyr på slutet av Pollensa halvön. Naturen är vild och magnetisk och jag skulle rekommendera en dags utflykt eller en vandring till denna otroliga fyr.

Huvudstaden Palma de Mallorca är en vacker stad där du kan njuta av gastronomiska upplevelser som inte kommer att lämna dig besviken. Den medeltida arkitekturen med arabiska och romerska influenser i gamla staden erbjuder en vacker bakgrund medan du promenerar på de trånga gränderna. Är du shoppingsugen är Palma det rätta stället oavsett vilket slags shopping du är ute efter.

shutterstock_268209080

Oavsett vilken typ av semester du är ute efter, Mallorca kommer garanterat inte att göra dig besviken.

Om författaren

admin

admin

0 kommentarer

Ännu inga kommentarer.

Det finns inga kommentarer för tillfället, vill du skriva en?

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar